Úplne skvelé Martinské rožky
Potřebné ingredience
1 kg polohrubej múky, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 3 lyžice krupicového cukru, 1 lyžička soli, 1 bal. práškovej šľahačky, 1 bal. kypriaceho prášku, 1 bal. droždie čerstvé, 3ks žĺtka, 1 celé vajce , slivkový lekvár (povidla)
Postup přípravy
tu máme potrebné suroviny pekne po kope...
Z 2 dcl vlažného mlieka a lyžice cukru a droždia urobíme kvások. Múku aj s ostatnými sypkými surovinami preosejeme do misy. Pridáme žĺtka a kvások. Vymiesime cesto. Ku koncu miesenia prilejeme olej. Dobre vypracované cesto je lesklé a nelepí sa na misku.
Asi takto nejak by malo vyzerať...
Necháme ho pekne pod utierkou nakysnúť.
A tu ho máme už pekne vykysnuté.
Vykysnuté rozdelíme na osem bochníčkov a každý rozváľame na placku. Placku radielkom rozdelíme tiež na 8 trojuholníčkov.
Trojuholníčky naplníme lekvárom...čiže švestkovými povidlami....neviem či je to tak správne :o)...a zatočíme do rohlíčka.
Položíme na plech buď vymastený,alebo vyložený papierom.Na plechu necháme podkysnúť a natrieme tukom a vyšľahaným celým vajíčkom. Upečieme do zlata.
Teplé pocukrujeme. Pokiaľ možno vydržíme kým trošku vychladnú. U nás moji traja puberťáci ich ale jedia ledva z rúry vyjdú. A vraj ich pečiem z malej dávky...Prajem dobrú chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé