(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
OŘECHOVY LIKÉR
Potřebné ingredience
1) 1,2 kg zelenych vlašskych ořechů
2)10 ks hřebičku
3) kousek skořice
4)kůru z jednoho pomeranče
5) 0,9 kg cukru
6) 0,9 l vody
7) 0,7 l 80 procentniho konzumniho lihu.ja davam čistou vodku je to to samy konzumni lih.
Postup přípravy
K pfiprave orechoveho likeru potrebujeme: (nacca 2 I hotoveho likeru) ------- Orechy JePotrebanasbirat asi v poloviny Června, musi se-dat propichnout Sirkou. - Omyjememe je, nakrajime na kolecka nebo rozctvrtime a nasypeme je do velke lahve od okurek. (Pfi krajeni je potreba pouzit gumove rukavice, jinak budete mit obarvene ruce asi tfi rydny.) Orechy zalijeme lihem a 0,451 vody. pfidame hrebicek, skofici a nastrouhanou kuru z pomerance. Orechy musi byt ponorene. Lahev uzavreme celofanem a nechame ji tfi rydny na slunnem miste. Obcas se sklenici zamichame. Po trech ty-dnech obsah-eprelijeme pres cednik, orechy vyhodime a precezeny liker jeste prelijeme pres jemne platno. Povafime 0,45 I vody s cukrem a po vychlazeni prilijeme k likeru. Vse promichame a nalijeme do lahvi a zazatkujeme. Liker by se nemel kazit protoze jeho konecmi koncentrace je pfiblizne 30% osahu alkoholu. Liker ma pfijemne sladce horkou chut'. - Z vlastni zkusenosti mohu napsat, ze na spolecenske piti je liker pomerne drahy, ale mala sklenicka likeru pokojove teploty na tezky zaludek, podporuje traveni.
Natrhane ořechy
Nakrajene ořechy ve sleknici
nastrouhany pomeranč a zalijeme čistou vodkou
Ořechovka po 14 denim nalozenim.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé