Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

levné libové řízky z bůčku

0.0
levné libové řízky z bůčku

Potřebné ingredience

l kg bůčku, 2 dcl mléka, pepř, sůl, mouka,vejce, strouhanka,olej
popř. další suroviny/na placky, roládu aj./

Postup přípravy

Do l kg mletého bůčku vmicháme 2 dcl mléka, osolíme, opepříme a nechále v lednici do druhého dne.
Pak nabíráme lžící, opatrně obalíme v trojobalu a dáme na rozpálený tuk, kde lžící zmáčkneme na placku
a usmažíme. Řízky jsou libové a šťavnaté.

Z téhož těsta roláda:
na pomazaný alobal rozprostřeme připravené maso, poklademe párkem, hranolky sýra nebo
pomažeme vejcem a postrouháme sýrem s nasekanou moravankou a nebo jinou úpravu,která
Vám chuťově vyhovuje a opatrně zvedáním alobalu svineme. Uzavřeme v alobalu a dáme na 180 st. péct
asi 40-45 min. Je dobrá teplá i studená.

nebo jednoduše hmotu takto připravenou ochutíme ještě česnekem a tvoříme v ruce placičky,které smažíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ouhrabko 15. 10. 2011, 10:12
1. libové se u masa používá, pokud toto má vysoký obsah svaloviny a minimální obsah tuku. V žádném případě to nebude bůček a to ani u podvyživeného prasete. Navíc tohle jsou karbanátky.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie