(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
levné libové řízky z bůčku
Potřebné ingredience
l kg bůčku, 2 dcl mléka, pepř, sůl, mouka,vejce, strouhanka,olej
popř. další suroviny/na placky, roládu aj./
Postup přípravy
Do l kg mletého bůčku vmicháme 2 dcl mléka, osolíme, opepříme a nechále v lednici do druhého dne.
Pak nabíráme lžící, opatrně obalíme v trojobalu a dáme na rozpálený tuk, kde lžící zmáčkneme na placku
a usmažíme. Řízky jsou libové a šťavnaté.
Z téhož těsta roláda:
na pomazaný alobal rozprostřeme připravené maso, poklademe párkem, hranolky sýra nebo
pomažeme vejcem a postrouháme sýrem s nasekanou moravankou a nebo jinou úpravu,která
Vám chuťově vyhovuje a opatrně zvedáním alobalu svineme. Uzavřeme v alobalu a dáme na 180 st. péct
asi 40-45 min. Je dobrá teplá i studená.
nebo jednoduše hmotu takto připravenou ochutíme ještě česnekem a tvoříme v ruce placičky,které smažíme.
Pak nabíráme lžící, opatrně obalíme v trojobalu a dáme na rozpálený tuk, kde lžící zmáčkneme na placku
a usmažíme. Řízky jsou libové a šťavnaté.
Z téhož těsta roláda:
na pomazaný alobal rozprostřeme připravené maso, poklademe párkem, hranolky sýra nebo
pomažeme vejcem a postrouháme sýrem s nasekanou moravankou a nebo jinou úpravu,která
Vám chuťově vyhovuje a opatrně zvedáním alobalu svineme. Uzavřeme v alobalu a dáme na 180 st. péct
asi 40-45 min. Je dobrá teplá i studená.
nebo jednoduše hmotu takto připravenou ochutíme ještě česnekem a tvoříme v ruce placičky,které smažíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ouhrabko
(upraveno)
15. 10. 2011, 10:12
1. libové se u masa používá, pokud toto má vysoký obsah svaloviny a minimální obsah tuku. V žádném případě to nebude bůček a to ani u podvyživeného prasete. Navíc tohle jsou karbanátky.