(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
levné libové řízky z bůčku
Potřebné ingredience
l kg bůčku, 2 dcl mléka, pepř, sůl, mouka,vejce, strouhanka,olej
popř. další suroviny/na placky, roládu aj./
Postup přípravy
Do l kg mletého bůčku vmicháme 2 dcl mléka, osolíme, opepříme a nechále v lednici do druhého dne.
Pak nabíráme lžící, opatrně obalíme v trojobalu a dáme na rozpálený tuk, kde lžící zmáčkneme na placku
a usmažíme. Řízky jsou libové a šťavnaté.
Z téhož těsta roláda:
na pomazaný alobal rozprostřeme připravené maso, poklademe párkem hranolky sýra nebo
pomažeme vejcem a postouháme sýrem s nasekanou moravankou a nebo jinou úpravu,která
Vám chťově vyhovuje a opatrně zvedáním alebalu svineme. Uzavřeme v alobalu a dáme na 180 st. péct
asi 40-45 min. Je dobrá teplá i studená.
nebo jednoduše hmotu takt pipravenou ochutíme ještě česnekem a tvoříme v ruce placičky,které smažíme.
Pak nabíráme lžící, opatrně obalíme v trojobalu a dáme na rozpálený tuk, kde lžící zmáčkneme na placku
a usmažíme. Řízky jsou libové a šťavnaté.
Z téhož těsta roláda:
na pomazaný alobal rozprostřeme připravené maso, poklademe párkem hranolky sýra nebo
pomažeme vejcem a postouháme sýrem s nasekanou moravankou a nebo jinou úpravu,která
Vám chťově vyhovuje a opatrně zvedáním alebalu svineme. Uzavřeme v alobalu a dáme na 180 st. péct
asi 40-45 min. Je dobrá teplá i studená.
nebo jednoduše hmotu takt pipravenou ochutíme ještě česnekem a tvoříme v ruce placičky,které smažíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
patrica
(upraveno)
2. 12. 2006, 13:45
Tyto řízky jsou opravdu dobré.Já ale do semletého bůčku dám pouze mléko,ale o trochu víc.Přes noc uložím do lednice.Druhý den přidám nastrouhaný sýr(cihla) na 1 kg bůčku tak půl kg sýra může být i víc a osolím.Vajíčka rozkvedlám s mlékem a hladkou moukou a do druhé mísy dám strouhanku.Z mletého bůčku se sýrem udělám placky a vložím nejprve do mísy s vajíčkem,mlékem a hl.moukou a potom do strouhanky.Tento postup ještě jednou opakuji.Je to pracnější,ale výsledek stojí za to.A s tím sýrem jsou fakt pěkně šťavnaté.
bubík4
(upraveno)
2. 12. 2006, 14:14
@patrica
Skoro stejně jak to popisujete dělám taky, mám v receptech jako holandské řízky. Je to dobrůtka.