Květákové placky
Potřebné ingredience
1 středně velký květák,150 g tvrdého sýra,150 g šunky (nebo jakékoliv uzeniny podle chuti),2x vejce,hladká mouka, petrželová nať, sůl, olej na smažení
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme olej a na horký olej vkládáme lžící kousek těsta, kde to rozťapkám na placku tak 0,5-1 cm silnou. Osmažím z obou stran a podávám s bramborovou kaší, zelninovým salátem nebo jen samotné jako svačinku. Je to fakt mňamka.
Už jsem toto dělala i tak, že jsem místo květáku dala nastrouhaný kedluben, pak jindy zase z cukety, nebo z brokolice - prostě z čeho vás napadne a vždy senzace!!!
Květák uváříme v osolené vodě do měkka. Raději více měkký, lepé se pak rozmačkává.
Tvrdý sýr nakrájíme na drobné kostičky
Nakrájíme i šunku na drobné kostičky (já tentokrát použila anglickou slaninu, ale může to být i úplně bez uzeniny)
Když je květák uvařený scedíme ho.
Pak květák dáme do mísy a rozšťoucháme šťouchadlem na brambory.
Osolíme, přidáme podravku a 2 vejce. Celé promícháme.
Zahustíme moukou, přidáme sýr, uzeninu a zase promícháme. Je-li těsto pořád řidší, přidáme ještě mouku.
Na závěr vmícháme nasekanou petrželku - a případně dosolte (já to chutnám syrové,ale někdo raději zkouší usmažit jednu placku a pak dochutí)
Do rozpáleného oleje vkládáme lžící bochánky, které na pánvi rozťapkáme do placky (já vždy lžící spodní stranou nahřeju v oleji a tak se mi nelepí na těsto). Pokud se placky trhají, tak těsto ještě zkuste zahustit. Můžete i obalit ve strouhance, ale my to máme radši takovéto.
A takto vypadají nasmažené placičky. U nás je jíme i jen tak od chuti. Dobrou chuť! :-)
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé