(recept
si oblíbilo 66 návštěvníků)
bramborák jinak, aneb když se mi nechce stát u plotny a smažit
Potřebné ingredience
brambory, česnek, cibule, hl. mouka, vajíčka, sůl, pepř, majoránka, kmín, mléko, kus salámu, zbytky syrů z lednice...
Postup přípravy
Všechno nastrouháme jak na klasický bramborák i cibuli. Přidáme koření. Na kostičky nakrájet salám a sýry. Navrch jsem dala zbylý kousek nivy a byla to lahoda. Nakydáme na pekáč a pečeme jak má kdo rád. Pekla jsem na 220 stupňů asi 25minut. Je to bez tuku a byla to mňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gergeda
(upraveno)
30. 6. 2011, 13:17
váš recept se mi moc líbí, můžete prosím uvést v jakém přibližném poměru tam suroviny dáváte? děkuji
kostal
(upraveno)
3. 5. 2011, 12:55
Díky za recept, konečně bramborák, který se nekoupe v oleji ! Vynikající!
Delisa
(upraveno)
11. 2. 2010, 12:08
Díky za nápad. Dnes jsem ho dělala v zapékací misce a je vynikající
Ivisek 6
(upraveno)
18. 8. 2008, 14:04
Tak dnes jsme s mužem dělali váš bramborák a úplně super,je to rychlejší a hlavně bez tuku. Moc díky za receptík .
johnynka
(upraveno)
18. 8. 2008, 15:25
@Ivisek 6
jsem ráda že chutnalo
Ivisek 6
(upraveno)
18. 8. 2008, 14:04
Tak dnes jsme s mužem dělali váš bramborák a úplně super,je to rychlejší a hlavně bez tuku. Moc díky za receptík .
Calimerka
(upraveno)
28. 6. 2008, 23:04
tak mám pečíno, bez papíru to také šlo měla jsem vyšší vrstvu, plech vymazaný sádlem, ale zdá se mi to suché,.. ještě jsem to z vrchu mázla sádlem při dopékání, ale asi jsem dala moc mouky, či co,...
johnynka
(upraveno)
4. 7. 2008, 8:32
@Calimerka
co udělat těsto krapátko řidčí s víc mlíkem? možná i cmrndnout dovnitř trošku oleje nebo tekutého sádla
raskynka
(upraveno)
19. 6. 2008, 5:39
tak to je super receptik,vubec nejsme na mastne a proto se bramborakum vyhybame jak to jde a pritom to jde i touto cestou,moc diky za takovy receptik
novackova
(upraveno)
15. 6. 2008, 20:45
taky tak dělám a dokonce i slaný dort ,který je naplněný mletým masem
s-arka
(upraveno)
14. 6. 2008, 12:02
Ivetko. Bramborák je právě v troubě, tak čekám na výsledek Doufám, že se povede jako Vám. Odpo. napíšu recept je totiž báječný, ještě hodinu bych stála u pánvičky, díky
s-arka
(upraveno)
15. 6. 2008, 11:40
@s-arka
Tak jsem to zvládla.Jen, příště nebudu dávat žádnou mouku(bála jsem se, že se to nespojí). Manžel má radši takový jakoby "syrový",ať jsou brambory cítit. Jinak naprosto bez práce(pokud máte pomocníka na strouhání)a fakt super
johnynka
(upraveno)
16. 6. 2008, 12:46
@s-arka
Šárko jste šikulka my ho máme rači připečenější myslím, že takhle by šlo i z cuket nebo zelí< měla jsem bramborák ze zelí a byl´vynikající
033
(upraveno)
6. 6. 2008, 13:48
SUPER NAPAD HNED TO UDELAM ASPON V TO TEPLE NEMUSIM STAT U PLOTNY
adriM
(upraveno)
5. 6. 2008, 13:04
Takhle to dělá moje babička, akorát myslím,že i na tuku,chutná úplně stejně jako klasický bramborák a člověk kolem toho nemusí skákat
EvDu
(upraveno)
5. 6. 2008, 13:01
Super nápad, já bramborák nedělám, protože manželovi právě vadí, jak je to mastné...tak to prubnu Máte to na pečícím papíru a v docela tenké vrstvě, je to tak?
johnynka
(upraveno)
5. 6. 2008, 14:03
@EvDu
ano pečící papíra je totenké, bylo málo brambor a jíme to jen dva. Mimčo je zatím na kaších