(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
recept na fondán
Potřebné ingredience
našla jsem ho na netu, ale ještě nevyzkoušela
Postup přípravy
Je to znamenitý potah (poleva) , ideální pro všechny dortové dekorátory, včetně začátečníků, nadšenců a profesionálních cukrářů. Je snadná k manipulaci a všestranně zajišťuje kreativitu. Považuje se často za moderní hmotu, ale byla používána v množství podob jako dekorační hmota po mnoho století. Široká paleta továrně vyráběných potahových fondánů je snadno dostupná v mnoha zemích a tyto produkty souvisejí co do složení, příchutí a barvy. Tyto fondány s obchodní značkou mají mnohem delší životnost, než podomácku vyrobený potahový fondán.
Pokud si někdo chce připravit vlastní potahový fondán podle základního receptu, může použit níže uvedený recept.
500 g práškového cukru - prosátého
30 ml (2 polévkové lžíce) kapalné glukózy
25 g bílého rostlinného tuku-rozehřátý
50 g vaječného bílku -z 1 vajíčka
Umístěte práškový cukr, glukózu a bílý tuk do mísy a smixujte dohromady. Přidejte po troškách vaječný bílek, dost na to, aby spojil komponenty. Vyklopte pastu na pracovní povrch a jemně hněťte, dokud není hladká a hedvábná. Pokud je to potřeba, použijte práškový cukr pro poprášení. Uskladněte ve vzduchotěsném plastikovém
Pokud si někdo chce připravit vlastní potahový fondán podle základního receptu, může použit níže uvedený recept.
500 g práškového cukru - prosátého
30 ml (2 polévkové lžíce) kapalné glukózy
25 g bílého rostlinného tuku-rozehřátý
50 g vaječného bílku -z 1 vajíčka
Umístěte práškový cukr, glukózu a bílý tuk do mísy a smixujte dohromady. Přidejte po troškách vaječný bílek, dost na to, aby spojil komponenty. Vyklopte pastu na pracovní povrch a jemně hněťte, dokud není hladká a hedvábná. Pokud je to potřeba, použijte práškový cukr pro poprášení. Uskladněte ve vzduchotěsném plastikovém
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé