(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Bezová šťáva
Potřebné ingredience
20-30 květů černého bezu, 2kg kr. cukru, 1,5l vody, 3 citrony na plátky, 50g citrónové kyseliny
Postup přípravy
naložíme to bez kyseliny na 2-3 dny, až je cukr rozpuštěný. Přidáme kyselinu a zahřejeme na 80 stupňů. Zcedíme a plníme do flašek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pechys
(upraveno)
15. 6. 2010, 15:27
Super, vyzkoušela jsem a je moc dobrá, je mi příjde trošku kyselejší, ale na léto osvěžující




nahlásit

Martina 11
(upraveno)
17. 5. 2009, 19:40






nahlásit

amam33
(upraveno)
15. 6. 2008, 12:57
Je výborná...právě jsem nalila do flašek jednu dávku a jdu do lesa na bez,vypadá to že budu dělat ještě hooodně dávek
Recept je supr


nahlásit

rybickarybka
(upraveno)
5. 6. 2008, 0:11
No ja se chci zeptat... muj recpet je na suroviny skoro totozny, jen se to naklada bez cukru a s kyselinou a pred zahratim se tam teprve prida ten cukr. Nevim, aby to za ty 2-3 dny s tim cukrem nezacalo kvasit v tech vedrech, kdy je bezova sezona...

nahlásit

Tomanica
(upraveno)
7. 6. 2008, 19:54
@rybickarybka
No, to je trošku problem, měla jsem veselo i s mravencema na bývalém baráku )). Chce to trochu někam do chladnějc, ne na slunku))). Dělám ji už po čtvrté a chutná nám moc (i manželovi). Dělali jsme ji u nás v prác na hotelu. Páč kupovaná z Německa vyšla pana šéfa dráž
. Ale problem jsme s tím neměli.


nahlásit

rybickarybka
(upraveno)
7. 6. 2008, 20:40
@Tomanica
Nevadí, už jsem ji dodělala podle svého receptu obráceně a je taky dobrá a pitný režim ted drzime o 100% lepe!
nahlásit
fizy
(upraveno)
3. 6. 2008, 20:06
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak dlouhou to má trvanlivost
nahlásit

Tomanica
(upraveno)
7. 6. 2008, 19:55
@fizy
A víte, že nevím? My ji vždycky brzo vypili
. Ale v chladnu dost dlouho. Někdo dává krapet rumu nebo kys. sorbový na vršek.

nahlásit

Tomanica
(upraveno)
11. 5. 2009, 11:16
@Tomanica
Tak skoro po roce mohu říci, že mám v lednici ještě jednu flašku - je tedy v plastové flašce plná uzavřená a je stále dobrá, šetřím si ji
a sem tam si dáme
.


nahlásit

rybickarybka
(upraveno)
7. 6. 2008, 20:44
@Tomanica
Ja stavu horkou plnim do zavarovacich sklenic se sroubovacim vickem, pevne zatahnu a obratim dnem vzhuru, tak treba na 10 minut - dojde ke sterilizaci prostoru pod vickem a stava by mela vydrzet jako normalni kompot - pro jistotu je treba zkontrolovat, jestli jsou vicka po uplnem vychladnuti promackla dovnitr. Kdo ani tomu neveri, muze si trvanlivost takto zavarene stavy podporit i konzervacnimi pomuckami, byvaji v pytliccich urcenych na 5 litru nalevu. Ale jejich pridani neni nutne. Stava stejne dlouho nevydrzi, protoze ji rychle vypijeme, ale alespon ji neni nutne skladovat v lednici treba celych 5 litru...
nahlásit