(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
SIRUP Z KVĚTU ČERNÉHO BEZU
Potřebné ingredience
FOTO DODÁM JAK BUDU SIRUP DĚLAT................. Hmm, sirup dělanej už několikrát, ale foto se jaksi zapomíná:-( stejně tam není co fotit na rady, tak snad nevadí......
2L. vody. 15 velkých květů bezu, 70g kyseliny citronové, 2kg cukru.
Postup přípravy
Převařit vodu kterou necháme vychladit, pak přidat květy bezu a kyselinu citronovou, promíchat a nechat 24 hodin stát.
Pak vyndáme květy, přecedíme, přidáme cukr a necháme převařit. Po té přelijeme do sklenic a je vše hotovo.
Když naplníte až po víčko, tak sirup vydrží opravdu dlouho, já se chystám teď dělat a našla jsem ještě jeden zapomenutej z loňska a kupodivu je jako nevej .-)
Pak vyndáme květy, přecedíme, přidáme cukr a necháme převařit. Po té přelijeme do sklenic a je vše hotovo.
Když naplníte až po víčko, tak sirup vydrží opravdu dlouho, já se chystám teď dělat a našla jsem ještě jeden zapomenutej z loňska a kupodivu je jako nevej .-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sharien
(upraveno)
27. 5. 2009, 20:01
Neprevarovat, znici se vitaminy.... je tam tolik cukru, ze to neni nutne... pro lepsi uchovatelnost nalijte na vrch trochu rumu nebo jineho alkoholu, udela jakoby zatku a nic se nekazi (ja pak odlevam alkohol a nejde v sirupu vubec znat
Zdenulinka
(upraveno)
27. 5. 2009, 19:50
Tak právě jsem dopřelévala do láhví,dělala jsem poprvé a zrovna ze dvou dávek,protože ho máme moc rádi. Je toho celkem 6l a je naprosto výborný...
Bajula
(upraveno)
7. 6. 2008, 11:25
Dobrý den,mohu se zeptat a hotovou štávu ředíte vodou?Děkuji Bára
danima3
(upraveno)
7. 6. 2008, 11:28
@Bajula
Baru já ho dělám podobně a normálně ředím vodou, ale úplně nejlepší je se sifonem a citronem
Bajula
(upraveno)
7. 6. 2008, 11:29
@danima3
Super,to jsem ráda.
ikaika
(upraveno)
8. 6. 2008, 8:58
@Bajula
Baru, vidím že než jsem to přečetla, máte odpověď , ano, sirup se ředí normálně vodou
rybickarybka
(upraveno)
5. 6. 2008, 0:16
My to lijeme do normalnich zavarovacich sklenic se zatahovacim vickem a po naplneni je otocime dnem vzhuru. Tim se sterilizuje i vicko a jeste pdopori trvanlivost. Jo a neprevarujeme, aby se nevytracely vitaminky, protoze ke sterilizaci dochazi uz pri tech 80-ti stupnich.
ikaika
(upraveno)
5. 6. 2008, 10:57
@rybickarybka
Marci, díky za tip, možná to letos taky zkusím do zavařovaček, uvidíme....Zkusím teda aji nepřevařovat, s vitamínkama je to fakt Mějte se Ilča