(recept
si oblíbilo 351 návštěvníků)
studená PEČENÁ CHERRY RAJČÁTKA - úžasné, jednoduché, oslníte!!
Potřebné ingredience
2 krabičky cherry rajčátek - hodně zralých;
2-4 stroužky česneku, podle chuti;
pár snítek čerstvého tymiánu/rozmarýnu;
olivový olej;
sůl - já solím až před jídlem
Postup přípravy
Rozpálíme troubu na 180 stupňů. Do misky vhodné na pečení nasypeme rajčátka a česnek (dávám rozkrájený na špalíčky, kdo chce chuť méně česnekovou, může stroužky nechat vcelku) a pár lžic olivového oleje. Promícháme, aby se rajčátka obalila v oleji. Navrch položíme snítky bylinek a vložíme do trouby. Pečeme tak dlouho, až se slupka některých rajčátek zkrabatí, asi 13 minut. Necháme úplně vychladnout a podáváme v misce. A JE TO STRRRAŠNĚ DOBRÉ, MNOHEM VÍC, NEŽ TO VYPADÁ !!!! Doporučuju podávat s foccaciou z mých receptů a namáčet si ji v tom česnekovo-rajčatovém olejíčku na dně... mňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
26. 8. 2017, 10:16
Jitaku
(upraveno)
11. 8. 2017, 17:00
reggie13
(upraveno)
4. 7. 2013, 18:28
To je prostě pecka!!!!!!!! Váš recept nemá chybu!!!! Dnes jsem pekla 2x . Už se těším, až zkusím o víkendu Foccaciu. R.
lucijee
(upraveno)
1. 7. 2013, 20:01
Díky za recept, je to naprosto luxusní záležitost. Dnes jsem je dělala opět a snítky rozmarýnu jsem zapracovala mezi rajčata a přidala na kostičky nakrájený Žirovnický balkán. Voní tu celý dům. Už se těším, až to trochu zchadne, ale asi to úplně nevychladne
kebulka
(upraveno)
1. 7. 2013, 8:06
Tak jsem to s velkou slávou udělala,ale mě osobně to zklamalo.Příště raději takto ochucené,ale čersvé
laskonka333
(upraveno)
17. 6. 2013, 13:30
zlmy
(upraveno)
17. 6. 2013, 13:15
Vyzkouším ve čtvrtek na dámské jízdě, díky za tip
littlenail
(upraveno)
18. 6. 2013, 15:24
@zlmy
Odzkoušejte , já loni dělala než mi rajčata zmrzla , z domácích to bylo skvělé. Kupované jsem nezkusila. Daniela
sambi
(upraveno)
8. 6. 2013, 18:53
Dnes jsem vyzkoušela a je to opravdu moc dobré ukládám a rozhodně zařadím do jídelníčku často
cue24
(upraveno)
8. 6. 2013, 18:28
Klárko, moc děkuji za úžasnýýýý receptík Já na takových jídlech doslova ujíždím a tento je obzvlášť vydařený a s foccaciíí dle vás opravdu nemá chybu. DÍKY
aj.da
(upraveno)
2. 9. 2012, 22:58
děkujeme, děkujeme, děkujeme děláme teď denně, i středně velká, jíme žhavé až vlažné, "bojujeme" o největší díl oleje ze dna ... k masu, k sýru, s chlebem... prostě co nejdřív udělám i chleba dle vašeho receptu
marky18
(upraveno)
7. 8. 2012, 0:10
Tak do toho jdu , díky za tip MD
šubka
(upraveno)
6. 8. 2012, 17:07
Tak to teda musim taky vyzkoušet
novackova
(upraveno)
19. 7. 2012, 10:25
mám jich plnou zahradu,to bude ke grilovanému masu super
klar
(upraveno)
19. 7. 2012, 9:45
Tak jsem našla tento bezvadný recept a včera jsem ho prubla. Musím říct, že opravdu super jednoduchá a výborná úprava rajčat . Kamarádky se ptaly, co to je za zázrak, a když zjistily jak je to jednoduché tak jsme se shodly, že v jednoduchosti je prostě ta krása . Díky Klárko za super dobrotu ke grilu
mohos
(upraveno)
30. 8. 2010, 19:59
Klárko, tleskám já a tleská i manžel! Je to vynikající, pochutnali jsme si oba a manžel pravil: "Tohle můžeš dělat častěji!" Udělala jsem k tomu jen tousty a také to šlo . A protože jsem měla i cuketu, v další misce jsem olivový základ použila i na cuketu (jen jsem to nechala grilovat) - a to bylo také výborné!
magistra
(upraveno)
11. 2. 2010, 8:45
souhlas, výborné!! I já, odpůrce česneku, jsem si pochutnala a bez zdravotních následků foccacia chleba bude tatkéž následovat Lucie
Aja&Paja
(upraveno)
11. 11. 2008, 19:01
Děkuji za super recept - jednoduchý a veeelmi chutný. Zkusila jsem jen z jednoho balíčku rajčátek a udělala jsem chybu, bylo to hned pryč. Příště vyzkouším i s Vaším "foccacia chlebem". Suuuuupeeeer dobrůtka!!!!!!!!!
petrar1
(upraveno)
9. 11. 2008, 16:55
Je to opravdu mňamka . Dneska jsme si to dali s vaším foccacia chlebem a moc jsme si pošmákli . Neodolali jsme a hned jsme se do nich pustili a spálili jsme si jazyk . Díky za recept
Taita
(upraveno)
25. 10. 2008, 0:47
Klárko je to vážně obr dobrůtka a můj manžel se může utlouct.Hlavně když se to odleží.Už jsem je dělala několikrát v jednom týdnu Dnes mě napadlo,že bych udělala lasagně a přidala je do toho a dala jsem to do receptů,tak Vám snad nebude vadit,že jsem napsala,že mám tento receptík od Vás.Moc děkuji za výborný nápad.
šutynka
(upraveno)
18. 7. 2008, 21:50
Vynikající,neměla jsem čerstvý tymián ani rozmarýn,dala jsem sušený a čerstvé oregáno a osolila gomasiem a vše jsem a teď tu funím a vzdychám nadšením až budu mít doma tak to udělám znovu,také má rád takové dobrůtky,díky za recept