(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
CHODSKÉ koláče
Potřebné ingredience
těsto : 1kg hladké mouky, 1/2l mléka (napůl s vlažnou vodou), 100g másla, 50g sádla, 50g oleje, 200g cukru, 5 žloutků (sníh z bílků necháme do tvarohové náplně), 2 lžíce rumu,1 čerstvé droždí (1 a 1/2kostek),citronová kůra a šťáva, špetka soli a muškátového oříšku
Postup přípravy
zaděláme těsto a necháme 45minut kynout, poté rozdělíme na 4-5 bochánků, které vyválíme, okraje potřeme rozšlehaným vejcem se smetanou a zdobíme
pečeme na 200C / 15 - 20 minut
po vyndání ihned, ještě horké pocákáme smetanou ke šlehání , neušlehanou , s lžící rumu a sypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
po vyndání ihned, ještě horké pocákáme smetanou ke šlehání , neušlehanou , s lžící rumu a sypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
pečeme na 200C / 15 - 20 minut
po vyndání ihned, ještě horké pocákáme smetanou ke šlehání , neušlehanou , s lžící rumu a sypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
po vyndání ihned, ještě horké pocákáme smetanou ke šlehání , neušlehanou , s lžící rumu a sypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé