Nejlepší Medovník!!!
Potřebné ingredience
450g hl. mouky150g cukru krystal1 vejce50g Hery2 lžíce medu5 lžic mléka1 lžíce jedlé sodynáplň:1 SalkoZlatá Haná (máslo-nemusí být celé)zakysaná smetanaVlašské ořechy - strouhané
Postup přípravy
Potom hrnec odstavíme a ještě za tepla zamícháme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4-5 dílů a z nich vyválíme slabé placky. Zbytky také rozválíme a upečeme, později je použijeme na posypání dortu. Pečeme na pečícím papíru při 170 C asi 5-8 minut. Necháme vychladnout.
Na náplň smícháme Salko, ořechy a máslo.(Salko také nemusíme dávat celé, pokud nemáme rádi moc sladké dezerty).
První placku namaže směsí Salka, přiklopíme a druhou namažeme zakysanou smetanou. Takto pokračuje až k poslední, jejíž vršek i strany dortu potíráme směsí Salka. Upečené zbytky nastrouháme, nebo nadrobíme po celém povrchu a medovník dáme zabalený do folie do chladu nejlépe na 24 hodin odležet.
Suroviny
Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu dáme do většího hrnce a zahříváme na mírném ohni
hmota se začne vařit a pěnit, mícháme do zhnědnutí a pak hned odstavíme
hned přisypeme mouku a mícháme
takhle má vypadat hotové těsto,ještě teplé a krásně poddajné
rozdělíme na čtyři díly a z každého kousku vyválíme placičku,podle formy (záleží jakou chcete velikost,nebo tvar) oříznete a zbytky si nechte stranou
placička před pečením(pečeme na 170 dozlatova)
po upečení...takto upečeme všechny čtyři
potom upečeme odkrojky
připravíme si směs na krém:do mixéru dáme ořechy a já už nedělám dva krémy dělám jeden tím že ten se salkem smíchám rovnou se zakysanou smetanou,všechno to rozmixuju a mažu na všechny placičky i obvod dortu
natřeme krémem
upečené odkrojky rozstrouháme,nebo jako já je rozdrolím prostě v ruce a nasypu na dort,přimáčkněte trošku a i po stranách aby se zakryl krém
A hotovo,medovník nechte v chladu do druhého dne,pakliže tvoříte ráno,tak večer už můžete dlabat:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé