Vepřový guláš-PERKELT
Potřebné ingredience
Vepřová plec nebo kýta, cibule, česnek, 2-3 čerstvé papriky a 2 lžíce rajčatového protlaku nebo sklenka sterilovaného leča, olej nebo sádlo, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, pepř, sůl, polohrubá mouka na zahuštění a trochu sladké smetany(nemusí být).
Postup přípravy
osolíme,opepříme,přidáme trochu drceného kmínu a vmícháme 2-3 lžičky mleté papriky.
Přidáme nakrájenou čerstvou papriku a rajčatový protlak nebo sklenku leča,zalijeme vodou a vaříme do měkka-v tlakovém hrnci 25-30 minut.
Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Dochutíme 2-3 stroužky prolisovaného česneku,majoránkou a podle chuti dosolíme.
Můžete přidat i kostičku masoxu.
Zjemníme asi půl kelímkem smetany-nemusí být.
A necháme vše ještě asi 5 minut provařit,aby se chutě hezky spojily.
Podáváme nejlépe s těstovinami,ale je možno i s rýží nebo vařeným bramborem
Připravíme si potřebné suroviny.
Cibuli orestujeme na oleji nebo sádle.
Přidáme na kostičky nakrájené maso.
Přidáme sůl,pepř,mletý kmín a mletou papriku.
Přidáme lečo nebo čerstvou papriku a 2 lžíce rajčatového protlaku.
Zalijeme vodou a vaříme do měkka.
Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě.......může být i hladká mouka,ale já používám polohrubou-nedělá tolik hrudky.
Přidáme česnek,majoránku,smetanu,podle chuti dosolíme a necháme ještě asi 5 minut provařit.
.......a podáváme.
DOBROU CHUŤ !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé