(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kynutá bábovka
Potřebné ingredience
500g hladké mouky
80g cukru
25g droždí (nebo instantní)
1/4 l mléka
1 vejce
125g másla
vanilka (vanilk.cukr)
Maková, povidlová, tvarohová, ořechová nádivka.
Postup přípravy
Množství těsta záleží na velikosti bábovkové formy!
Kynuté těsto uděláme dle běžných receptů, nebo si ho necháme udělat v pekárně.Po vykynutí a velmi pěčlivém vymazání bábovkové formy (jen rozpuštěným máslem) těsto rozprostřeme na vál a uděláme obdelník, tak aby délka byla zhruba stejná s průměrem bábovkové formy.Natřeme nádivkou a srolujeme.Pak opatrně přendáme do formy, spojem dolů.Necháme ještě asi 25 minut kynout, pak pečlivě potřeme rozpuštěným máslem, zbytek vylijte na okraje a doprostřed, aby vám šla bábovka po upečení dobře vyklepnout.
Pečeme při nejdřív na 200°C a asi po 10 minutách zmírníme na 180°C.
Kynuté těsto uděláme dle běžných receptů, nebo si ho necháme udělat v pekárně.Po vykynutí a velmi pěčlivém vymazání bábovkové formy (jen rozpuštěným máslem) těsto rozprostřeme na vál a uděláme obdelník, tak aby délka byla zhruba stejná s průměrem bábovkové formy.Natřeme nádivkou a srolujeme.Pak opatrně přendáme do formy, spojem dolů.Necháme ještě asi 25 minut kynout, pak pečlivě potřeme rozpuštěným máslem, zbytek vylijte na okraje a doprostřed, aby vám šla bábovka po upečení dobře vyklepnout.
Pečeme při nejdřív na 200°C a asi po 10 minutách zmírníme na 180°C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lupo1974
(upraveno)
30. 8. 2010, 18:15
Bohužel, hl. mouka mi došla tak jsem dala polohr. , ale i tak byla bábovka luxusní