(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Zapečená rebarbora s piškoty

Potřebné ingredience
1 balíček piškotů obyčejných nebo cukrářských * cca 8 stonků rebarbory * 2 jablka * máslo * třtinový cukr * polohrubá mouka **** k podávání bílý jogurt nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
rebarboru očistíme, nakrájíme na 1 cm kousky, jablka nastrouháme nahrubo.
Dno menší zapékací misky vytřeme máslem, poklademe piškoty, navršíme rebarboru, posypeme cukrem, opět piškoty, nastrouhaná jablka, cukr a úplně nahoru drobenku z cca 50 g rozpuštěného másla a stejného poměru mouky a cukru - tak, aby byla drobenka sypká (cca 75+75g).
zapékáme v troubě na 190 stupňů cca 15 minut zakryté alobalem (lesklou stranou dovnitř), pak odkryté až drobenka zezlátne -dalších 20 minut.
podáváme s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
PS dneska jsem zkusila dát jogurt rovnou na jablka a pak teprve drobenku a společně zapéct - a je to zatím
nejlepší verze:-)
Je to strašně dobré a pro milovníky kyselého je to úplná lahoda:-)
recept jsem objevila na serveru dolcevita.
Dno menší zapékací misky vytřeme máslem, poklademe piškoty, navršíme rebarboru, posypeme cukrem, opět piškoty, nastrouhaná jablka, cukr a úplně nahoru drobenku z cca 50 g rozpuštěného másla a stejného poměru mouky a cukru - tak, aby byla drobenka sypká (cca 75+75g).
zapékáme v troubě na 190 stupňů cca 15 minut zakryté alobalem (lesklou stranou dovnitř), pak odkryté až drobenka zezlátne -dalších 20 minut.
podáváme s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
PS dneska jsem zkusila dát jogurt rovnou na jablka a pak teprve drobenku a společně zapéct - a je to zatím
nejlepší verze:-)
Je to strašně dobré a pro milovníky kyselého je to úplná lahoda:-)
recept jsem objevila na serveru dolcevita.

vrstvy

připraveno k pečení

naservírované esteticky nic moc, ale je to dobrota:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
CoolKids
(upraveno)
31. 5. 2014, 15:33
dělám směs s ovoce, jahody, rebarbora, ale i třeba broskve apod...., na to dám drobenku, normálně jako na buchtu a peču...podávám k tomu puding, nebo i tu smetanu, či zmrzlinu...dělá se to tak nějak v Anglii a je to moooc dobré, myslím, že se to jmenuje apple crumble /když je to dělané třeba jen z jablek/
)


nahlásit

Paluna
(upraveno)
25. 5. 2014, 21:33




nahlásit

bebenicol
(upraveno)
25. 5. 2014, 20:57







nahlásit
klokanka
(upraveno)
21. 9. 2011, 8:29
Výborná mňamka.
Pro úspěch musím zopakovat,takže mažu pro piškoty a jablka.


nahlásit
kracena
(upraveno)
29. 8. 2010, 18:11
Je to výýýýbornééééé

nahlásit

VASJA
(upraveno)
11. 5. 2009, 8:26
Nakonec vše dobře dopadlo,chutnalo nam, ale asi jsem hodně dala rebarbory či malo cukru,suche to nebylo,pustilo to št'avu.Diky za pochutnaničko.


nahlásit
marfanov
(upraveno)
16. 5. 2009, 17:05
@VASJA
tak to jsem ráda, že chutnalo
právě si po roce taky hodlám dát do nosu a rozhodla jsem se radši ještě jak rebarboru, tak jablka posypat cukrem.. určitě to tak bude lepší
někomu ale stačí ty sladké piškoty...



nahlásit

VASJA
(upraveno)
8. 5. 2009, 16:50
Dobrý den,pravě peču ten vaš receptik a nějak mam obavy:nema se to ještě něčim zalit?nebo měla jsem vrstvy proložit maslem?nebude to suche?da se to ještě nejak napravit?

nahlásit