Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Zapečená rebarbora s piškoty

0.0
Zapečená rebarbora s piškoty

Potřebné ingredience

1 balíček piškotů obyčejných nebo cukrářských * cca 8 stonků rebarbory * 2 jablka * máslo * třtinový cukr * polohrubá mouka **** k podávání bílý jogurt nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

rebarboru očistíme, nakrájíme na 1 cm kousky, jablka nastrouháme nahrubo.
Dno menší zapékací misky vytřeme máslem, poklademe piškoty, navršíme rebarboru, posypeme cukrem, opět piškoty, nastrouhaná jablka, cukr a úplně nahoru drobenku z cca 50 g rozpuštěného másla a stejného poměru mouky a cukru - tak, aby byla drobenka sypká (cca 75+75g).
zapékáme v troubě na 190 stupňů cca 15 minut zakryté alobalem (lesklou stranou dovnitř), pak odkryté až drobenka zezlátne -dalších 20 minut.
podáváme s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
PS dneska jsem zkusila dát jogurt rovnou na jablka a pak teprve drobenku a společně zapéct - a je to zatím
nejlepší verze:-)

Je to strašně dobré a pro milovníky kyselého je to úplná lahoda:-)
recept jsem objevila na serveru dolcevita.

vrstvy

připraveno k pečení

naservírované esteticky nic moc, ale je to dobrota:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

CoolKids 31. 5. 2014, 15:33
dělám směs s ovoce, jahody, rebarbora, ale i třeba broskve apod...., na to dám drobenku, normálně jako na buchtu a peču...podávám k tomu puding, nebo i tu smetanu, či zmrzlinu...dělá se to tak nějak v Anglii a je to moooc dobré, myslím, že se to jmenuje apple crumble /když je to dělané třeba jen z jablek/ :)) (Y)
Paluna 25. 5. 2014, 21:33
(Y) (Y) (Y) (Y) určitě vyzkouším
bebenicol 25. 5. 2014, 20:57
(Y) (Y) (Y) super výborné pochutnání to bylo |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
klokanka 21. 9. 2011, 8:29
Výborná mňamka. (clamp) Pro úspěch musím zopakovat,takže mažu pro piškoty a jablka. (Y)
kracena 29. 8. 2010, 18:11
Je to výýýýbornééééé (Y)
VASJA 11. 5. 2009, 8:26
Nakonec vše dobře dopadlo,chutnalo nam, ale asi jsem hodně dala rebarbory či malo cukru,suche to nebylo,pustilo to št'avu.Diky za pochutnaničko. (F) |:o)
marfanov 16. 5. 2009, 17:05
@VASJA tak to jsem ráda, že chutnalo :-) právě si po roce taky hodlám dát do nosu a rozhodla jsem se radši ještě jak rebarboru, tak jablka posypat cukrem.. určitě to tak bude lepší :-) někomu ale stačí ty sladké piškoty... :-)
VASJA 8. 5. 2009, 16:50
Dobrý den,pravě peču ten vaš receptik a nějak mam obavy:nema se to ještě něčim zalit?nebo měla jsem vrstvy proložit maslem?nebude to suche?da se to ještě nejak napravit? :(

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie