(recept
si oblíbilo 144 návštěvníků)
Hejkyho noky DO PŮL HOĎKY NA STOLE :-)
Potřebné ingredience
500g kuřecího masa, 500g bramborových noků, 200g eidamu, 200g nivy, 200ml smetany ke šlehání, trošičku tuku na osmahnutí masa, koření - dle vaší chuti, doporučuji např. Podravka PIKANT apod.
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, během restování přidáme koření, promícháme, hotové vypneme. NESOLÍME!!! (pokud chceme docílit více křupavé kůrčičky masa můžeme malinko zaprášit hl. moukou). Zvlášť v hrnci si uvaříme dle návodu bramborové noky, slejeme. (osolená voda, kapka oleje aby se noky nelepili, po vyplavání na povrch jsou po dvou minutách hotové) Mezitím nastrouháme oba sýry na hrubém struhadle. Hotové noky přisypeme k osmahnutému masu, přidáme 3/4 od obou nastrouhaných sýrů a promícháme. Noky je lepší předem schladit v sítu pod tekoucí studenou vodou, tolik se pak k sobě nelepí a lépe se budou s teplým masem promíchávat. Sýr se bude tahnout a trochu lepit na vařečku. Celou směs přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem. Dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C a zapékáme dokud není povrch zlatavý (cca 20min.).
POZOR: úmyslně nikde nepíši SŮL, protože jsem ji jednou přidala a nedalo se jíst - spolu s Nivou, ta jídlo osolí až až. Přeji dobrou chuť :-)
TIP: místo sýrů můžeme dát špenát, česnek......
POZOR: úmyslně nikde nepíši SŮL, protože jsem ji jednou přidala a nedalo se jíst - spolu s Nivou, ta jídlo osolí až až. Přeji dobrou chuť :-)
TIP: místo sýrů můžeme dát špenát, česnek......
Hotové noky přisypeme k restovanému masu a spolu s 3/4 sýra promícháme...
Hotovou směs přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem. Dáme zapéct do trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
brčule123
(upraveno)
11. 3. 2011, 18:33
Tak to musím vyzkoušet, vypadá to výborně
lucy.p
(upraveno)
11. 3. 2011, 15:41
VÝBORNÝ
beziv
(upraveno)
6. 10. 2010, 14:12
Petruš, tak jsem taky vyzkoušela Váš receptík. Bylo to dobroučké, jen nám tam s manželem vadily ty noky. Měli jsme je poprvé, tak na tu chuť moc nejsme zvyklí, ale shodli jsme se, že by to bylo moc dobroučké klidně jen zapečené s vřeteny nebo i br. knedlíkem. Díky moc za recept. Iva
stratos
(upraveno)
29. 3. 2010, 11:10
Je to luxusní papání. Dělala jsem z vepřového masa a je to taky moc dobrý Díky za recept
TerezC
(upraveno)
27. 9. 2009, 9:21
Péťo, jsou famózní, dělám každou chvíli! S listovým špenátem - absolutně jednička! Mooooooc díky za recept
Buboo
(upraveno)
31. 8. 2009, 13:03
Všem maminkám mockrát děkuji za krásné komentáře Opravdu mi moc těší, že se receptík zalíbil a přeji všem moooc DOBROU CHUŤ !!!
Jone
(upraveno)
27. 8. 2009, 16:31
Když to čtu, mám na ně velikou chuť. Které noky tedy jsou nejlepší a kde je kupujete? Abych nekoupila ty sušší či malinké? Díky Gábina
Jana V.
(upraveno)
28. 8. 2009, 20:38
@Jone
dovolím si odpovědět, já kupuji v Penny a jsou
Buboo
(upraveno)
31. 8. 2009, 13:02
@Jana V.
Já kupuji v kterémkoliv marketu, ale koukám, aby to nebyly takové ty malinkaté bílé kuličky. Nejvíc nám chutnají v takovém placatém A4 obalu s červeným nápisem Ghnochi, je jich půl kila a stojí okolo 30,- Kč, výrobce nevím přesně, ale v Tescu je mají všude v chladících boxech, většinou u knedlíků atak.. Jsou o něco dražší, ale výborné! Ať Vám moooc chutná
Andrimka
(upraveno)
26. 8. 2009, 21:12
Chystám se o víkendu vyzkoušet. Můžu se zeptat jak dopadly ty noky nevařené přímo syrové v pekáčku? díky za super receptím, výborný postup, už se těším až to budu dělat
Buboo
(upraveno)
31. 8. 2009, 12:58
@Andrimka
Moc zdravím Tak osobně se musím přiznat, že jsem ještě nesebrala odvahu noky předem nevařit, protože zatím měl vždy někdo přijet na ochutnání a tak jsem je vařila na jistotu. Ale už několik maminek to vyzkoušelo a jsou prý k nerozeznání s předvařenými a je to hlavně rychlejší!!! Dobrou chuť
Jančča
(upraveno)
11. 7. 2009, 23:32
Mňamina! Dělala jsem z kila gnocchů a všechno se to snědlo.
Buboo
(upraveno)
31. 8. 2009, 13:05
@Jančča
Ropazu
(upraveno)
2. 6. 2009, 12:20
Petruš, musím vám tento receptík také pochválit . Dělala jsem bez Nivy (pouze Cihla), s čerstvým list. špenátem a jedním stroužkem česneku. Výsledek byl naprosto vynikající . Taková mňamka, že jsem měli všichni boule za ušima. Řadím mezi oblíbené chutné a rychlé recepty a budeme dělat častěji . Díky.
Jáňa2
(upraveno)
9. 1. 2009, 16:11
Péťo, výborné !!!!! Dnes jsme měli k obědu a moc jsme si pochutnali . Děkuji za recept.
Buboo
(upraveno)
18. 1. 2009, 10:29
@Jáňa2
Moc mě těší, že Vám chutná už se na ně také chystám, kluci jsou po nich jak divý
akdar
(upraveno)
1. 1. 2009, 13:05
Vynikající , právě to tady požírám , sice bez nivy, protože tu nemusíme, ale je to úžasně jedlý Noky jsem nevařila, jen jsem pekáč na prvních 5 minut přikryla alobalem a po odkrytí posypala sýrem a dopekla. Moc díky
Buboo
(upraveno)
18. 1. 2009, 10:13
@akdar
To jsem moc ráda, že Vám chutná Místo nivy můžete zkusit třeba kombinaci eidamu a uzeného sýra nebo sýra s česnekem...fantazii se meze nekladou, se špenátem jsou zrovna tak jedlé papa
Helca13
(upraveno)
25. 10. 2008, 13:45
Je to opravdu mňamka,dnes jsem vyzkoušela a dcera jen chválila .Jen jsme si lámali hlavu nad tím názvem,kde se asi vzal?Že by potěch sýrech a té smetaně někdo hejkal???
Buboo
(upraveno)
28. 10. 2008, 22:35
@Helca13
Dobrý den Helenko, kde se vzal název?? V jedné restauraci, kde jsem tuhle ňamku měla poprvé a získala i receptík a když to tak vezmu, tak doma docela často slýchávám: "HEJ, nebyly by zase noky??!!" takže název má i své opodstatnění Dobrou chuť
tomasek7
(upraveno)
19. 9. 2008, 0:40
Je to super papáníčko.javascript m(' ')
honza
(upraveno)
17. 9. 2008, 11:26
Vypadá to super , chtěla bych vyzkoušet a ty noky to je nějaký polotovar nebo jak to vypadá ? Já dělám noky pouze z mouky Dík za radu Jana
Buboo
(upraveno)
18. 9. 2008, 10:15
@honza
Ahoj Jani , noky jsou opravdu polotovar. koupíte je buď jako česky psáno Bramborové noky nebo jako Gnocki, většinou v lisovaném balení po 500g, v každém marketu, ještě se mi nestalo, že by je někde neměli. Koukejte buď do chlaďáku nebo občas jsem je viděla i u rýže, ale zkušenost mám jen s těmi z chlaďáku. Jídýlko opravdu doporučuji, určitě ozkoušejte papa
honza
(upraveno)
18. 9. 2008, 17:44
@Buboo
Jo díky Petro , tak to už vím, určitě vyzkouším. , mějte se
Kubulínek
(upraveno)
2. 9. 2008, 12:18
Péťo, dneska podruhé jsme měli oběd podle Vašeho receptíku a musím napsat komentář Je to naprosto úžasnýýýý, ještě teď se olizuju Fakt výborná chuť a hlavně rychlovka. Řadím mezi oblíbené, určitě budou u nás na stole často. Díky za receptík
Buboo
(upraveno)
8. 9. 2008, 6:57
@Kubulínek
Ramb.ík
(upraveno)
20. 8. 2008, 11:56
dneska jsem znovu dělala, a tentokrát jsem ještě přidala ochucený špenát a vynechala nivu ..prostě božííííí ... máme boule až za ušima
Buboo
(upraveno)
20. 8. 2008, 14:08
@Ramb.ík
taky už se na ně zase chystám, kluci by je jedli pořád, ale musim je krotit, potřebuji dostat pár kilo dolů (a nejen já, ale i oni ) a stouhle to moc nejde
magick
(upraveno)
24. 7. 2008, 19:24
Také se na ně opět chystám,příjde mi,že už nic jiného vařit nebudu,dnes jsem nakoupila noky do foroty byly u nás v akci za 12.90kč
Buboo
(upraveno)
24. 7. 2008, 23:57
@magick
Mam velikananáááánskou radost za Vás za všechny, že Vám mňamka chutná a zvlášť to, když jste vařili už vícekrát, to hřeje u srdíčka Jinak Vám závidím tu cenu noků, to bych nakoupila na rok dopředu, v Plzni jsem sehnala nejlevnější (teda aby se taky dali jíst ) za 28,- Kč a vzhledem k tomu, že vždycky MUSÍM vařit z dvojité dávky........ Vám a všem ostatním přeji dobré chutnání a děkuji moooc za komentáře
Ramb.ík
(upraveno)
24. 7. 2008, 12:11
Jsou skvělé , právě jsme je dobaštili , zapomněla jsem noky uvařit tak jsem je podlila na plechu ještě skleničkou vody a byly
magick
(upraveno)
21. 7. 2008, 20:51
Dnes jsem dělala už po třetí jsou bezkonkurenční,vynikající a jednoduché! !
Buboo
(upraveno)
22. 7. 2008, 9:41
@magick
Tak to je supeeeer