Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Vepřový jazyk a játra na smetaně (lepší pajšl)

0.0
Vepřový jazyk a játra na smetaně (lepší pajšl)

Potřebné ingredience

2 vepřové jazyky ,30dkg vepřových jater,1 cibule,1mrkev,1 petržel ,kousek celeru,8 kuliček nového koření,6 kuliček pepře ,3 lístky bobkového listu,špetička tymiánu . Na dokončení omáčky trochu octa,mouku a tuk na jíšku,1 smetanu a sůl.

Postup přípravy

Dobře umyjeme jazyky a játra.Dáme do hrnce s kořením a se zeleninou a dáme vařit do měkka bez soli!!
Potom vytáhneme jazyky a sloupneme je ,jde to krásně,když je jazyk teplý.Nakrájíme na plátky jazyk i játra.Zeleninu přepasírujeme,přidáme masox trochu octa ,sůl ,smetanu a zahustíme jíškou.Napřed si osmažíme cibulku do zlatova a jíšku děláme s cibulkou.

Kdo má rád vnitřnosti,je to moc dobrá omáčka,můj muž říká,že to ani nemá s pajšlem nic společného,to se dřív dělávalo s plíček a jater málo.
Ale jazyk má velice chutné masíčko.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jilly 9. 9. 2009, 8:42
vy ste sikulka...vase recepty su skvele...tento asi tiez skusim (Y)
backa 11. 9. 2009, 17:44
@jilly Jé děkuji Jani (L) (K)dík za takovou poklonu,ale v mém věku to by bylo,kdybych už neměla plno věcí odzkoušených ;-) (L) (hello)
jilly 13. 9. 2009, 12:11
@backa (flower) (hello)nemáte za co..je to pravda (F)
s-arka 17. 9. 2008, 16:50
Tatjanko, můj manžel a dokonce i naše (X) tohle milují (L) Dělávám vnitřnosti podobně a mají větší úspěch než řízek ;-) Super receptík, tenhle postup určitě vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp)
backa 17. 9. 2008, 19:16
@s-arka dÍky Šárko,my s manželem to máme moc rádi (L) (flower)
Kocca 22. 6. 2008, 12:25
Dneska jsem uvařila a je to mňamka, určitě jsem nedělala naposledy. (Y) :-p
backa 23. 6. 2008, 19:55
@Kocca Díky Jituš,jsem ráda,že Vás recept nezklamal a že jste si pochutnali (L)
Zrušený účet 9. 6. 2008, 21:37
Tuto omáčku dělám také, chutná nám víc než svíčková. Dávám do toho ještě vepřové maso a někdy ledvinky a srdce, pokud kupuji i jazyk, tak ho ořezávam ještě za syrova. Ale dávám to vše podusit na hodně cibule, normálně osolím a přidám koření a pak to vařím v papiňáku a pak asi 15 minut před dokončením dávám nastouhanou zeleninu (tu tam nechávám, nepasíruji) a pak zahušťuji moukou a smetanou. A fakt taky dobrý (clamp)
backa 10. 6. 2008, 18:17
@ Ivko,že ta omáčka nemá chybu?My ji máme moc rádi :-p Ale ještě smažený jazyk to je taky delikatesa. (pl) Hezký večer Táňa (hello)
Zrušený účet 30. 5. 2008, 20:59
Táni, nechala jsem se inspirovat a dnes udělala k obědu. Ještě jsem nedělala játra s kořenovou zeleninou a zároveň s jazykem. Mě šel ztáhnout teplý opravdu hezky. Jazyk jsem sama ještě nikdy nedělala :-) Dostala jsem pochvalu - jak říká manžel "před nastartovanou V3Skou" :-D Manžel říkal, že s tou zeleninou je to daleko lepší, protože samotná játra jsou přece jen trochu hořká a ta zelenina to pěkně vytáhnula. Moc díky, ukládám k oblíbeným (Y)
backa 31. 5. 2008, 10:37
@ Helenko,tak to jsem moc ráda,že Vám chutnalo a ještě jste byla tak pochválená a já jsem moc ráda,že jsem nezklamala svým receptem. (L) Děkuji za pochvalu a krásný ,slunečný víkend Vám i celé rodince. Táňa (hello)
svoja 29. 5. 2008, 17:41
Dovolím si pochybovat o tom,že teplý jazyk jde lehce sloupnout.Jazyk se sloupne téměř sám,když ho hned po uvaření ponoříte tak na 2 minutky do studené vody.Také bych nikdy nevařila jazyk,který potřebuje delší dobu,společně s játry,kterým stačí chvilka. Jinak si myslím,že to může být chuťově vynikající recept. Dělám vepřový jazyk na svíčkovou a také to docela jde. Tak se na mně nezlobte,prostě mi to nedalo.
backa (upraveno) 30. 5. 2008, 12:22
@svoja Jari,ale vepřová játra ,nejsou drůbeží,kterým stačí chvilka.Nehledě na to,že mám velké zkušenosti s masem,poněvadž jsem pracovala s masem .A to,že se slupuje za tepla .To znám od šéfkuchaře v hotelu. Tak že oponuji zase já. :-) Nikdy bych sem nevložila lety nevyzkoušený recept,to by mi byla hanba.
svoja 30. 5. 2008, 7:46
@backa Tak jo,asi si necháme každá svůj názor a svůj přístup k vaření.Takové a ještě jiné rady jsem získala v rodině,od babičky a maminky a řídím se jimi ke spokojenosti svých strávníků už tak kolem 40 let.Každá máme sice jiný názor na postup ale nejdůležitější je,že těm pro které se snažíme něco vytvořit,chutná.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie