Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Osvěžující kiwi dort

0.0
Osvěžující kiwi dort

Potřebné ingredience

Těsto:
3 vejce,
90g moučk.cukru,
1 vanilínový cukr,
4 PL oleje,
90g hladké mouky ...........
Náplň:
velký bílý jogurt (400g),
4 PL moučk.cukru,
3 plátky želatiny,
pár kapek citronu ........
Zdobení:
3 ks kiwi,
1 balíček Dortového želé,
(nebo želatina),
1ks kopretiny

Postup přípravy

Postup těsto:

Šlehačem vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny (cca 3-4 minuty, pěna zdvojnásobí objem a zbělá). Přidáme olej a přešleháme. Prosetou mouku zamícháme do pěny. Těsto vylijeme do formy o velikosti 22-26cm. Formu nevymazáváme, jen na dno položíme pečící papír. Používáme li rozevírací formu, pak papír "přivřeme" mezi obruč a dno. Pečeme ve vyhřáte troubě. Např. horkovzdušnou vyhřejeme na 180 stupňů a pečeme na 160 stupňů. Já pekla ve forme 22cm a korpus se mi zdál vysoký, tak jsem z něj udělala dorty dva. Ale zpětně si říkám, že to nebylo třeba, mohl být i vyšší.

Postup náplň:

Jogurt smícháme s cukrem a citronovou šťávou a smícháme s želatinou připravenou podle postupu na obalu. Na korpus nasadíme zpět obruč, ve které se korpus pekl. Náplň rozetřeme na korpus a dáme chladit na 1/2 - 1 hodinu do chladničky.

Zdobení:

Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Naskládáme na vychladlou náplň a zalijeme dortovým želé, které můžeme přibarvit na zeleno. Želé připravíme podle postupu na sáčku - pozor, na dort lejeme až nebude horké, těsně před tuhnutím. Doporučuju jej raději malinko ohřát, pokud už v kastrolku zatuhne, než aby vám želé vyteklo škvírama z dortu na talíř. Samozřejmě obruč z dortu sundáme až po řádném vytuhnutí celého dortu! Podáváme rovněž vychlazené.

Dobrou chuť!

PS: Píše mi to tady, že "Není povoleno vkládat recepty odkazující na jiné stránky." Ale když jsou ty stranky mnou tvorene, tak by snad nemel mit nikdo namitky... najde ho i tady: http://rybi-cka.blog.cz/0805/kiwi-dort

nemyslete si, mne to taky teklo kudy tudy... hlavne ven z ringu :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Betty72 28. 5. 2008, 10:02
Mňam,mňam, tyhle dortíčky zbožňuju, vypadá krásně a jistě i výborně chutnal (clamp) (clamp) (clamp)Péťa
Zrušený účet 27. 5. 2008, 23:34
Marcelo ten vypadá skvostně. Já tyhle dorty moc nedělám, protože mi vždycky ta želatina vytekla. Pokoušela jsem se o to několikrát a mě vytekla mi i když už želírovala. Tohoto zdobení nějak nejsem schopna. *-)
rybickarybka 27. 5. 2008, 23:52
@ Marci, mne ta zelatina vytekla taky. Bokem a to jsem myslela, ze mam obruc opravdu tesne. Nastesti ten talir nebyl nejmensi a tak jsem to nad drezem z talire proste slila do kastrulku zpatky a nalila zase navrch, pak uz toho vyteklo mene a nez jsem obruc sundala, vyjedli jsme tu zelatinu kolem lzickou. Taky nechapu, jak to nekomu nevytece *-) Foto te potopy jsem davala na liv tady: http://forum.living.cz/download.php?id=550705&mode=view Ovsem, deti to nepapkaly, takze tohle zdobeni asi taky delat nebudu :-|
Zrušený účet 28. 5. 2008, 8:43
@rybickarybka Díky za odpověď. Myslela jsem, že se to děje jenom mě. :-) Neštěstí druhého potěší. ^o) Stejně mi to nedá a vyzkouším to, protože v té zelené to vypadá báječně. Díky. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie