(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Roštěnky na majoránce
Potřebné ingredience
4 roštěnky, slaninu, cibuli, sůl, pepř, česnek, kremžskou hořčici, majoránku, vývar, smetanu (sladkou nebo kysanou)
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a hořčicí a zaprášíme majoránkou. To vše naskládáme na sebe a dáme na 24 hodin odležet v chladu.
V kastrolu rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Odhrneme stranou a na tuku osmažíme roštěnky. Maso prudece orestujeme, podlijeme vývarem a necháme dusit do měkka, až se většina tekutiny vydusí. Potom zalijeme smetanou a chvíli ještě podusíme.
V kastrolu rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Odhrneme stranou a na tuku osmažíme roštěnky. Maso prudece orestujeme, podlijeme vývarem a necháme dusit do měkka, až se většina tekutiny vydusí. Potom zalijeme smetanou a chvíli ještě podusíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé