(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Věnečky
Potřebné ingredience
na těsto: 1/4 l vody, 9 dkg másla, špetka soli, 2 lžíce oleje, 4 vejce, prášek do pečiva
na krém: uvařený pundik, máslo a ušlehaná šlehačka
Postup přípravy
Svaříme 1/4 l vody s 9 dkg másla, špetkou soli a 2 lžicemi oleje, 1/2 minutý míchat a vznikne hmota jako bramborová kaše. Necháme vychladnout, pak zašleháme 4 celá vejce a trochu prášku do pečiva a šleháme. Potom dáme do zdobícího pytlíku a uděláme na plech věnečky (klidně 2x na sebe, aby byly vyšší).
Troubu rozpálíme na 250 stupňů a pečeme 10 minut, potom zmírníme na 200 stupňů a 10 minut dopečeme. Po upečení pomšlujeme rumem a rozřízneme.
Naplníme krémem z pundinku, másla a ušlehané šlehačky.
Troubu rozpálíme na 250 stupňů a pečeme 10 minut, potom zmírníme na 200 stupňů a 10 minut dopečeme. Po upečení pomšlujeme rumem a rozřízneme.
Naplníme krémem z pundinku, másla a ušlehané šlehačky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
schafka
(upraveno)
3. 4. 2009, 23:18
schafka
(upraveno)
3. 4. 2009, 23:16
trochu tekuta bramborova kase , mouka se nam asi vyparila !
Macek 59
(upraveno)
3. 4. 2009, 15:19
A mouka tam nepřijde žádná???