Kedlubajda - použijte i listy :o))
Potřebné ingredience
Pro 2 dospělé a jednoho prďolku: 2 kedluby i s listy - nejlépe ze zahrádky, kelímek smetany na vaření, sůl, ocet a voda
Postup přípravy
Kedlubny okrát od tvrdé kůry, nastrouhat na hrubém struhadle. Vyberte pár pěkných mladších listů a najemno pokrájejte - obsahuji vitamínky, které jsou nám jenom ku prospěchu :o) Podlít vodou a dusit do měkka.
Polovinu kelímku vlijte k podušenému kedlubnu a nechte prohřát.
V druhé polovině rozmíchejte hladkou mouku na zahuštění.
Majdu si dosolte a dooctěte podle vlastní chuti. Já třeba ocet nepřidávám, ale manžel by bez něj asi pošel hlady... :o) Přilejte mouku rozkvedlanou ve zbytku smetany a ještě povařte. Příloha brambory a vajíčko, prostě klasika :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé