Domácí bosniaky z bramborového těsta
Potřebné ingredience
500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky(brambory) 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody (250ml), lyžička soli
Postup přípravy
Yvonnka ID 32423 takto UPRAVILA RECEPT pro pekarnu-250ml mleka, vice mouky-tak 550-600g,1 majolka (100ml).....ostatni jako vy..... a dava balicek suseneho drozdi - tak skuste aj takuto variantu
do misy dame muku, postruhane varene, vychladnute zemiaky, najlepsie z predosleho dna a zalejeme kvaskom, ktory si urobime tak, ze v salke teplej vody rozmiesame drozdie a lyzicku kr.cukru.
ked nam kvasok tosku nakysne pridame sol, vymiesime tuhsie cesto a nechame nakysnut, mozme pridat aj mletu rascu alebo susenu bazalku
cesto potom dame na dosku, urobime valec a krajame na kusky
bosniaky dame na mukou posypany plech reznou stranou a zvrchu zo trikrat sikmo postlacame nozom
upecieme rychlo, aby neboli suche, asi 12minut na 250 stupnov do ruzova, upecene oprasime od muky, ja som to s nou kapanek prehnala, az tolko jej nemusi byt na plechu, a nechame vychladnut
su krasne vonave a dobrunke
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé