Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ementál a Romadúr:

0.0
Ementál a Romadúr:

Potřebné ingredience

Ementál a Romadúr: co jde všechno udělat...

Postup přípravy

Ementál:
SÝROVÉ ZÁKUSKY:
2 balíčky sýrových sušenek, 100 g másla, 100 g nastrouhaného Ementálu, 3 lžíce smetany, 100 g ořechových jader. Máslo utřeme se sýrem a smetanou do pěny. Přidáme větší polovinu mletých ořechů. Krémem spojujeme sušenky, potřeme i povrch a ozdobíme ořechovým jádrem.
SÝROVÉ KULIČKY S OŘÍŠKY KEŠU:
200 g Lučiny, 100 g strouhaného Ementálu, 1-2 lžíce smetany, špetka pepře a kari koření, sůl. Lučinu, smetanu, sůl vyšleháme do pěny, vmícháme Ementál, pepř a kari koření. Z hmoty tvarujeme kuličky, které obalujeme v sekaných kešu oříškách. Výborná chuťovka k vínu i pivu. Z množství je asi 25-30 kuliček.
SMAŽENÝ SÝR S HOŘČICÍ:
Plátky tvrdého sýra (nejlepší je Ementál) potřeme hořčicí, trochu opepříme. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Pečeme rychle v rozpáleném oleji po obou stranách.
NAKLÁDANÝ EMENTÁL:
1 sklenička nakládané zeleniny (Moravanka), 500 g Ementálu (může být i jiný tvrdý sýr), 2 snítky rozmarýnu (sušený), 8 bobkových listů, 10 zrnek pepře, olivový olej. Sýr nakrájíme na kostičky, smícháme se zeleninou a kořením, naskládáme do sklenice a zalijeme olejem. Necháme proležet 2-3 dny.
EMENTÁLOVÝ SALÁT:
80 g sýra Ementál (může být i Eidam), 1/2 středně velké cibule, 1 natvrdo vařené vejce, kapie, 5 lžic bílého jogurtu. Sýr a kapii nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme drobně nasekaná vejce a jemně nakrájenou cibuli. Přelijeme jogurtem a lehce promícháme.

Romadúr:
ROMADÚR S VEJCI:
Sýr Romadúr nakrájíme na centimetrové kousky a položíme na zahřátou a máslem vymazanou pánev. Posypeme kmínem a krátce na slabém ohni zahříváme. Když se sýr začne tavit, zalijeme 3 rozšlehanými vejci, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou. Přiklopíme a necháme na ohni, až vejce ztuhnou. Podáváme jako sýrovou omeletu s bramborovou kaší.
SALÁT S ROMADÚREM:
Sýr Romadúr nakrájíme na malé kousíčky, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, celer, pórek nakrájený na tenká kolečka a nasekanou zelenou petrželku. Spojíme zakysanou smetanou, lehce promícháme, ochutíme mletým pepřem a solí.
ROMADÚRŮV DECH:
Na sádle opečeme topinky, osolíme, očesnekujeme, na každou dáme plátek Romadúru, přidáme plátek másla obalený ve sladké paprice a ozdobíme petrželovou natí.
NAKLÁDANÝ ROMADÚR:
2 Romadúry, 2 čtverečky taveného sýra, 1 cibule, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky mletého pepře, špetka chilli, mletého kmínu, pivo. Romadúr nastrouháme a utřeme s taveným sýrem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a koření, dobře promícháme. Vložíme do sklenice, zalijeme pivem a uzavřeme. Necháme uležet 3-4 dny v nepříliš teplé místnosti. Pozor, objem se zdvojnásobí, podle množství použijte větší nádobu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie