(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Zapečená červená čočka s bramborem:
Potřebné ingredience
1 kg brambor,sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 1 nahrubo nastrouhaná mrkev, 1 malá jemně nakrájená cibule, 2 stroužky česneku, 200g červené čočky, 600ml vývaru nebo vody, 2-3 na dílky nakrájená rajčata (lépe oloupat), máslo, mléko, 50g mraženého hrášku, 100g strouhaného eidamu
Postup přípravy
Brambory nakrájené na kostky uvařte ve slané vodě, v kastrolu rozehřejte olej a smažte karotku,cibuli a česnek, než změknou (2-3 minuty). Přidejte čočku a vývar nebo vodu, přiveďte k varu a nechte vařit 10 minut. Přimíchejte rajčata a vařte 2-3 minuty, než rajčata změknou. Pak zamíchejte hrášek a povařte další 2 minuty. Směs ochuťte a přendejte ji do pečící mísy. Z brambor, mléka a másla ušlehejte bramborovou kaši, osolte, opepřete a překryjte jí obsah pečicí misky, nakonec posypte nastrouhaným sýrem. Zapékejte do zlatova v předehřátém grilu nebo troubě 5-10 minut.
Mě zbyly ještě bílky z pečení,tak jsem přidala jeden do čočkové směsi a jeden zašlehala do kaše.
Mě zbyly ještě bílky z pečení,tak jsem přidala jeden do čočkové směsi a jeden zašlehala do kaše.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé