Babičiny loupané rohlíčky
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky
150g rozpuštěného másla
4 žloutky
40g droždí
1 lžíce cukru
mléko dle potřeby - asi 1,5dcl
Náplň: marmeláda, povidla, jablka...
na obalení máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr
Postup přípravy
Upečené namáčíme v rozpuštěném másle a v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.
Můžeme plnit povidly, marmeládou…
Smícháme všechny přísady a uděláme hladké těsto.
Z těsta uděláme 5 dílů (já dělám 6, abych měla menší rohlíčky).
Z dílů rozválíme kulaté placky a rozřežeme na 8 dílů.
Na každý dílek, na širší stranu připravíme kousek náplně (marmeládu, mák, jablka, povidla) a balíme do tvaru rohlíčku k úzké straně. pozor, konec ať máte vždycky vespod a pořádně zmáčkněte, ať náplň nevyteče.
Hotové rohlíčky necháme půl hodiny kynout na stole.
Pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě při 180°C asi 10minut do zlatova. (když budete plnit marmeládou a blbě to zamáčknete, tak vám to vyteče jako mě).
Upečené namočíme v rozehřátém másle (já používám heru).
Obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé