Karbanátky ze sírovce
Potřebné ingredience
Sírovec - vlastní polotovar, cibule, strouhanka z cca 1 a půl rohlíku, 2 vejce, majoránka, bazalka, hl. a hr. mouka na obalení, olej na smažení
Postup přípravy
Nejprve na ukázku - co to vlastně sirovec žlutooranžový je :-))
Chorošovitá houba, kterou nejčastěji uvidíte na kmeni nějakého ovocného stromu, nejčastěji ve švestkových či třešňových álejích. Takže narazítel-li v poli na nějakou zapomenutou nefekventovanou alej - koukejte na stromy :-))
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1061938
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1061932
A ještě důležitá poznámka - sírovec je nutno zpracovat ten den, kdy ho sebereme. Proto jsem si připravila polotovar, se kterým se dá později pracovat, nebo ho případně dát do skenic a zavařit pro pozdější zpracování.
Polotovar - na kostičky nakrájený sírovec, osolený, okořeněný granulovaným česnekem a polévkovým kořením a vydušený na másle
Hmota na karbanátky
a smažíme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé