(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
limonáda z černého bezu
Potřebné ingredience
4 veliké květy, 4 l vody, 1/2kg cukru, 1 citron na kolečka
Postup přípravy
Svaříme 4 l vody s 1/2kg cukru, necháme vychladnout, nalijeme do velké sklenice od okurek, přidáme 1 citron a 4 veliké květy, sklenici uzavřeme celofánem, zavážeme a necháme týden stát v teplejší místnosti. Pak scedíme, stočíme do lahví a na 14 dní uložíme v chladu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Sismi
(upraveno)
29. 5. 2008, 14:33
Tak to vyzkouším,jen u nás bez ještě moc nekvete.
Já zase dělám sirup(štávu)z květů bezu.




nahlásit

Iskerka
(upraveno)
29. 5. 2008, 14:14
Podobnou limonádu dělám taky, ale trošku jinak: 20 deka cukru (máme rádi méně sladké), 4 litry vody, kousíček droždí (asi jako nehet), 1 citron na plátky, 4 květy bezu Vše se smíchá (je třeba dbát na dokonalé rozpuštění cukru a droždí) a nechá v okurkové sklenici stát cca 24 hodin. Pak se stočí do lahví a může se rovnou pít, jinak se skladuje v lednici. Droždí udělá to, že limonádka pěkně perlí a je k pití okamžitě, ale není z limonády cítit (vlastně je, ale pouze když se nechá hodně zteplat - pokojová teplota by vadit neměla).
nahlásit

lucluci
(upraveno)
29. 5. 2008, 21:28
@Iskerka
dekuji za radu, vyzkousim to


nahlásit

danima3
(upraveno)
24. 5. 2008, 10:11
ta je úžasná Luci, dělám ji taky tak a vydrží klidně i do vánoc - jednou jsem zapomněla flašku zastrčenou ve sklepě a myslela jsem, že bude na vyhoz, ale vydržela ...



nahlásit