Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

DIETNÍ KNEDLÍK - slíbený recept ke krůtí roládě

0.0
DIETNÍ  KNEDLÍK - slíbený recept ke krůtí roládě

Potřebné ingredience

1/4 l hrnek dětské krupičky a 1/4 l hrnek horkého mléka, 3 vejce, 3 housky,sůl .

1 plátěný sáček o velikosti 30 x 40 cm, když si ho ušijete máte ho na řadu let , jako já.

Postup přípravy

Do mísy dám krupičku, nakrájím housky na kostičky, spařím horkým mlékem, přidám 3 žloutky a sůl. Těsto se prodělá a potom do něho naposledy vmícháme sníh ze 3 bílků. Tuto směs nandáme do plátěného sáčku a 2 cm nad těstem zašijeme klasickým obyčejným vlnkovým stehem a na konci trochu zapošijeme.

Mezitím jsme si dali vařit vodu, když se vaří vložíme sáček s těstem , přiklopíme napůl poklicí a přes poklici přehodíme sáček. Knedlík jenom převracíme z jedné strany na druhou. Vaříme 1/2 hodiny. Po vyndání přestříháme stehy a opatrně vyndáte ze sáčku. Potom klasicky nakrájíme.

Vypadá to složitě, ale nebojte se toho. Jenom to tak vypadá!!!!! Je skutečně výborný, jemný a přímo si ho zamilujete. Vaše snaha bude doma určitě oceněna. Pokud nebude něco jasného, klidně mi napiště.
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kekina 20. 1. 2007, 16:25
Tak hlasim, ze knedlik je vyyyyyyyborny, udelala jsem k nemu detem spenat, nam nam (Y) (Y) (Y)Dekuju!!! (PL)
Jaruš53 26. 1. 2007, 15:36
@kekina Tak to jsem moc ráda, že Vám knedlíček chutnal. Je trochu pracnější, ale děti ho milují a stojí zato!!!! Díky mám radost. (clamp) (child1)
Nikis. 16. 12. 2006, 12:05
Taky jsem tak vařila knedlík, stačí ho zamotat těsně do utěrky a konce stáhnout provázkem - šlo to, nepustilo a knedlíky jsou mňam! (Y) (F) (F) (F)
belezza 16. 12. 2006, 11:07
naprosto vynikajici !!!!!!!!!! Ted jsem ho dovarila, sacek jse usila ze star.detskych nepouzitych bavln.plen........MNAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaruš53 20. 1. 2007, 13:54
@belezza Zvonko, teď jsem teprve zjistila, že jste zkoušela můj dietní knedlík. To jsem ráda, že Vám chutnal. U nás je to oblíbená bašta. Mám radost a děkuji za pochvalu. (F) (F) Jarka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie