(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Lososová romance
Potřebné ingredience
Losos nakrájený na podkovičky, sůl, d´ábelské koření, mouka,cibule, brambory , žampiony, anglická slanina, mléko, niva, sádlo,
Postup přípravy
Lososa si lehce osolím a posypu dˇábelským kořením a nechám na talíři odležet. Mezitím dám vařit celé brambory skoro do měkka. Očistím žampiony. Vykrojím z nich nožičky. Zpěním si cibulku na sádle, přidám nakrájené nožičky ze žampiónů a lehce osmahnu.Do skoro vychladlé směsi nastrouhám nivu.
A touto směsí plním kloboučky žampiónů. Poskládám na polovinu vymazaného plechu. Na druhou polovinu dám skoro uvařené brambory ,které rozdělím na čtvrtky a každou tu čtvrtku zamotám do plátku anglické slaniny a dám do trouby zapéct.. Nachystám si omáčku . Mléko přivedu k varu a nasypu do mléka nastrouhanou nivu. ( omáčka nesmí být řidká ani hustá, ale tak akorát.). Podkovičky z lososa obalím v mouce a osmahnu do zlatova. Na talíř dám podkovičku z lososa, přeliji omáčkou z nivy, přidám zapečené brambůrky s anglickou a zapečené kloboučky žampiónů.
A touto směsí plním kloboučky žampiónů. Poskládám na polovinu vymazaného plechu. Na druhou polovinu dám skoro uvařené brambory ,které rozdělím na čtvrtky a každou tu čtvrtku zamotám do plátku anglické slaniny a dám do trouby zapéct.. Nachystám si omáčku . Mléko přivedu k varu a nasypu do mléka nastrouhanou nivu. ( omáčka nesmí být řidká ani hustá, ale tak akorát.). Podkovičky z lososa obalím v mouce a osmahnu do zlatova. Na talíř dám podkovičku z lososa, přeliji omáčkou z nivy, přidám zapečené brambůrky s anglickou a zapečené kloboučky žampiónů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé