(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Sírovec žlutooranžový na smetanovém karí
Potřebné ingredience
Mladé plodnice sírovce, cibule, česnek, máslo, karí, polévkové koření, hladká mouka, smetana
Postup přípravy
Cibuli nasekáme na jemno a osmáhneme s česnekem, přidáme na kostičky nasekaný sírovec, osolíme (já používám místo soli polévkové koření) a vysmáhneme do červena. Zalijeme smetanou ve které rozkvedláme trochu hladké mouky a lžíci karí a ještě chvíli povaříme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.
Inspirace podle :
http://www.damyko.info/ForumC/viewtopic.php?t=161
Inspirace podle :
http://www.damyko.info/ForumC/viewtopic.php?t=161
Osmáhneme na másle cibulku a česnek, přidáme na kostičky nakrájeny sírovec (jen mladé a měkké plodnice)
Vysmáhneme do červena a pak zalijeme smetanou, ve které rozmícháme hladkou mouku a karí ..
sírovec žlutooranžový (na švestce)
včerejší úlovek :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bosoracik
(upraveno)
10. 5. 2012, 21:30
Tak dnes som nasla 3kg krasne makkeho a stavnateho sirovca bez zdrevnatenej casti. Sirovec na kari je moje oblubene jedlo ))) Odporucam. Na druhom strome zacina tiez rast, tak uvidim co to da.....
Vakul
(upraveno)
13. 5. 2011, 17:35
Mám ještě dotaz, zda předtím sírovec máčíte v mléce, jak mnoho podobných receptů uvádí? A do jakého láku dáváte ty karbanátky, jestli mohu poprosit? A děláte je jako klas. karb. s vejcem, česnekem a houskou? Díky Lucka
Jambi
(upraveno)
13. 5. 2011, 21:25
@Vakul
Ne Luci, zatím jsem nenamáčela, pracuji jen s mladými měkými plodnicemi, starší nesbírám, ty pak už natáhnou chuť smoly a nejsou dobré. Řízky např. povařím napřed v masovém vývaru http://recepty.zandule.cz/oneRcp.php?id_rcp=430 Karbanátky se dají naložit i do nálevu, ale pozor, jsou hrozně savé a po určité době ho vsáknou, nicméně jsou moc dobré
Plocka
(upraveno)
16. 5. 2010, 16:53
Ahojky Jaroslavo ,manžel přinesl domů sírovce a tak jsem jeden den udělala řízečky ,které chutnají jako obalovaný sýr .Druhý den jsem vyskoušela Váš recept SÍROVEC NA KARI ,měl veeelikánský úspěch .Jsem mooc ráda za Váš recept .Všem maminkám doporučuji !!!Sírovec je houba protirakovinná a tak je super ,že se dá mnohostraně využít
Jambi
(upraveno)
18. 5. 2010, 8:56
@Plocka
Helenko, tak vyzkoušejte sírovec ještě jako karbanátky (pokud jich budete mít navíc - tak šup s nimi do nálevu jako třeba utopenci nebo rybí karbenátky) http://recepty.zandule.cz/oneRcp.php?id_rcp=27
alimama
(upraveno)
22. 5. 2008, 21:24
Vypadá to náramně lákavě, ale asi bych neměla odvahu uvařit z takové chorošoidní houby.. Není možná záměna s nějakou jedůvkou?
Jambi
(upraveno)
23. 5. 2008, 9:20
@alimama
Není leda byste ji sebrali už moc tuhou - ale to už by jen nebyla chutná.
SugarRose
(upraveno)
22. 5. 2008, 9:11
Dobré ráno Jaruš, prosím vás, co to je ten sírovec? Slyším to prvně. Děkuji moc Evča
Jambi
(upraveno)
22. 5. 2008, 19:39
@SugarRose
Už jsem to napravila Evi a přidala obrázky k postupu Je to Houba která roste na listnatých stromech, hojně na švestkách, třešních, ale i na topolech či vrbách a v mladém stavu je velice chutná a dají se z ní připravit zajímavé a chutné mňamky. Jen je třeba ji zpracovat tentýž den, kdy ji sebereme. A použít jen mladé a měkké části. Dnes jsme si pochutnali na řízcích. Koukněte i do fotogalerie - přidala jsem další záběry i tam )