(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
CHLEBOVÉ BELEŠE - i z DP
Potřebné ingredience
Chlebové těsto - já dělám z: 4dl teplé vody (v luxusní verzi piva), 1/2kg hladké mouky, asi 3 plné lžíce žitné, nejlépe celozrnné mouky, lžička kmínu, lžička cukru, lžička soli, lžička suš. droždí
Postup přípravy
Zadělat ručně, nebo v uvedeném pořadí nalít a nasypat do DP (program těsto), když těsto zhruba zdvojnásobí svůj objem, velkou lžící tvořit placičky a péct nejlépe na litině nebo nepřilnavé pánvi, jen mírně pomaštěné. (Originál beleše se dělají přímo na peci..)
Opéct do zlatova, obrátit. Podávat ihned, nejlépe s česnekovou pomazánkou (tu nejjednodušší dělám z pomazánkového másla, trochy soli a 1-2 stroužku česneku), nebo nasladko třeba s povidly. U nás dneska byla skoro rvačka, tak se dělím..
Opéct do zlatova, obrátit. Podávat ihned, nejlépe s česnekovou pomazánkou (tu nejjednodušší dělám z pomazánkového másla, trochy soli a 1-2 stroužku česneku), nebo nasladko třeba s povidly. U nás dneska byla skoro rvačka, tak se dělím..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sarrafinka
(upraveno)
17. 6. 2008, 18:26
vynikající,umíchala jsem v pekárně,sice těsto bylo lepivé,ale namočenýma rukama to šlo super,nezbyl ani jeden
nahlásit
alimama
(upraveno)
17. 6. 2008, 20:00
@sarrafinka
Marci - já dělám pomocí dvou lžiček - ani se toho netknu!!! Jsem moc ráda, že chutnalo!
nahlásit
Jogurtka
(upraveno)
22. 5. 2008, 21:46
To vypadá zajímavě. Byla by změna.... Díky za tip.
nahlásit
alimama
(upraveno)
27. 5. 2008, 9:31
@Jogurtka
Přesně tak - změna, či spíše obměna pro ty, co na chlebíček stejně zadělávají každý den.. Snad u Vás taky budou chutnat!
nahlásit