(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Medovník

Potřebné ingredience
3vejce,300gkrupicového cukru,1hera,3lžíce medu,1lžička jedlé sody,400ghladké mouky 00extra.KRÉM-1plechovka slazeného kondenzovaného mléka,300gmásla
Postup přípravy
1)Připravte vodní lázeň.Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak,aby se nedotýkala hladiny.Vodu přiveďte k varu.Do misky vložte heru a nechte ji pomalu rozpustit.Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidejte med,cukr,mouku i jedlou sodu.Předehřejte troubu na 150 stupňů.2)Směs v misce míchejte vařečkou přibližně 10minut,dokud těsto nebude mít zlatavou barvu.Klidně místo vařečky použijte elektrického pomocníka.Doporučuji hnětací metly ve tvaru spirály.3)Nastříháme si pečící papír na velikost plechu (6 papírů),obkreslste na něj talíř či dortovou formu (podle toho čím budete upečené pláty vykrajovat). Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenší vrstvě těsto,mělo by kružnici asi o 1cm přesahovat.Placku na pečícím papíře přeneseme na plech a pečeme 7minut,totéž proveďte i s ostatními.4)Upečené placky okrájejte.na každou můžete položit talíř nebo dortovou formu a nožem oříznout přesahující okraj.Okraje nevyhazujte budete je potřebovat na konečné zdobení.5)Vyrobte krém a posypku.Máslo a kondenzované mléko vyšlehejte pomocí elektrické metly dohladka,Trvá to zhruba 10minut.Nakonec připravte posypku z okrájených kousků těsta-kraje vložte do mísy a prsty je najemno rozdrobte.6)Sestavte dort.Pomocí kulatého nože rozetřete krém na všechny pláty a poskládejte na sebe.Na závěr potřete krémem i boky a vrchní placku musí být taky potřená krémem a poprašte připravenou posypkou.DOBROU CHUŤ!

Foto k č.1,2

Foto k č.3

Foto k č.4

Foto k č.5

Foto k č.5 posypka

Foto k č.6

Foto k č.6

Foto k č.6
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

sonik7
(upraveno)
10. 6. 2008, 20:06
Moc děkuji za inspiraci...dělala jsem ho k narozeninám a měl úspěch
Už jsem jich dělala více, ale tenhle mi chutnal ze všech nejvíc
Měla jsem ho pěkně odleželý






nahlásit

set
(upraveno)
4. 6. 2008, 9:56
DOBRÝ DEN, DĚLALA JSEM PODLE VÁS MEDOVNÍK K NAROZENINÁM ŠVAGROVÉ... MOC A MOC CHUTNAL... JENOM JSEM MĚLA PROBLÉM S DOPAČENÍ PLACEK... TROCHU JSEM JE VÍC U PEKLA...
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1088396 PŘIDAVÁM FOTEČKU JAK VYPADL...






nahlásit

petiv
(upraveno)
4. 6. 2008, 18:38
@set
tak to jsem ráda,že chutnal
ty placky se musej hlídat,jde to rychle,když už je rozehřátá trouba




nahlásit

Helas
(upraveno)
29. 5. 2008, 9:09
Dobrý den Ivetko chci se jen zeptat, jestli to Salko vaříte nebo jestli ho zašleháváte tekuté. Díky Hela

nahlásit

petiv
(upraveno)
29. 5. 2008, 21:59
@Helas
salko se nevaří přidá se tak jak je hned z plechovky



nahlásit

oplupetra
(upraveno)
26. 5. 2008, 13:18
Super práce
Mám úplně stejný recept -(mám pocit, že vyšel v časopise apetit..) potvrzuji, že medovník je opravdu úúúúžasný (manželovi chutná více než kupovaný) Zmizne vždycky rychlostí blesku


nahlásit

petiv
(upraveno)
26. 5. 2008, 22:14
@oplupetra
Jo,jo je z apetitu
a je nejlepší ze všech receptů co jsem vyzkoušela, u nás taky vždycky hned zmizí




nahlásit

nemika
(upraveno)
26. 5. 2008, 13:11
dobrý den Iveto, tak jsem dnes vyzkoušla
a šlo to dobře. Máte skvěle popsaný
popis jak to dělat
děkujeme




nahlásit

petiv
(upraveno)
26. 5. 2008, 22:14
@nemika
jsem ráda,že se povedl taky děkuji






nahlásit