Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Slunce nad kaňonem

0.0
Slunce nad kaňonem

Potřebné ingredience

4 nakyslá jablka, 20g mletých ořechů, 40g krupicového cukru, mletá skořice, 1 lžíce smetany, máslo, sklenička bílého vína(přírodního), a vaječný likér.

Postup přípravy

Omytá jablka zbavíme jadřinců a slupku kolem dokola od zhora dolů párkrát nařízneme. Ořechy, cukr, skořici a smetanu promícháme a naplníme do jablek místo jadřinců.
Srovnáme je do pekáčku, poklademe lupínky másla, podlijeme vínem. Pečeme do měkka v mírně vyhřáté troubě. Horká jablka na talířích polijeme vaječným likérem.

Tento recept je pro dospělé jako dezert, chcete-li také jablíčka pro děti, tak střed naplním dobrou zavařeninou,
nepodlévám vínem, ale trochou vody a po upečení zdobím šlehačkou.
Určitě vyzkoušejte, je to výborné!!!!!!!!!!.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie