(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Lasagne
Potřebné ingredience
balíček lasagní, 500g mletého masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 rajský protlak, olej, sůl, pepř, oregano, 40g másla, 3 lžíce hladké mouky, 500-600ml mléka, 100g strouhaného sýra
Postup přípravy
MASOVÝ VÝVAR
Cibulku a česnek osmahneme na oleji, přidáme maso (můžeme nastavit zeleninou - výborná je v létě cuketa). Podusíme a přidáme rajský protlak. Osolíme a dochutíme kořením.
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA
Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem, povaříme, osolíme, opepříme a přidáme polovinu sýra.
Do zapékací mísy dáme na dno bešamel, poté plátky lasagní, masový vývar a vše opakujeme dokud máme suroviny. Končíme plátky lasagní, které posypeme zbylým sýrem.
Pečeme zakryté v troubě na 200 stupňů cca 35-40 minut.
Cibulku a česnek osmahneme na oleji, přidáme maso (můžeme nastavit zeleninou - výborná je v létě cuketa). Podusíme a přidáme rajský protlak. Osolíme a dochutíme kořením.
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA
Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem, povaříme, osolíme, opepříme a přidáme polovinu sýra.
Do zapékací mísy dáme na dno bešamel, poté plátky lasagní, masový vývar a vše opakujeme dokud máme suroviny. Končíme plátky lasagní, které posypeme zbylým sýrem.
Pečeme zakryté v troubě na 200 stupňů cca 35-40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pajaakaja
(upraveno)
24. 5. 2008, 12:59
Bohunko, nevařím, dávám syrové. Jinak, zatím jsem je vždy kupovala v Globusu a stály cca 40Kč, do Tesca jezdíme také, pro plínky, tak na to juknu, díky Jitko.
kurel
(upraveno)
20. 5. 2008, 14:41
Dáváte lasagně syrové či je vaříte? Já jsem si koupila Panzani a nikdy jsem je zatím nedělala, tak bych to chtěla vyzkoušet.
JanaHovor
(upraveno)
20. 5. 2008, 16:21
@kurel
Taky je dělám syrové a je to mňamka
Jitka z Brna
(upraveno)
20. 5. 2008, 14:54
@kurel
Bohu, to se nevaří. Proto se dává na dno zapékací nádoby bešamel nebo rajčatovo-masová směs, aby i ten spodní díl pěkně nasákl. Nejdůležitější je pořádně lasagne přitlačit. Jo a já si teď koupila za dvacku Tesco lasagne a jsou .