(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Výborné a rychlé halušky
Potřebné ingredience
Přítel miluje halušky, ale problém je u nás sehnat brynzu, takže pořád něco vymýšlíme, jak ji nahradit. 200 - 250 ml smetany ke šlehání, kousek slaniny, kousek nivy ( nebojte niva tam skoro není cítit je to moc dobré) akorát slané a po nivě ani stopy skoro
Postup přípravy
slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme do zlatova zalejeme smetanou a občas promíchneme. V začátku varu vhodíme nastrouhanou nivu a necháme ji rozpustit. Pořád mícháme, je - li to dost řídké můžeme zahustit třeba jíškou. Dělala jsem o víkendu a moc jsme si pochutnali.
Halušky kupuju v prášku pro 2 osoby, ale většinou jsou z toho i 4 porce. Moc mi to vyhovuje, je to rychlé a jsou dobré a za pár kaček. Dobrou chuť.
Halušky kupuju v prášku pro 2 osoby, ale většinou jsou z toho i 4 porce. Moc mi to vyhovuje, je to rychlé a jsou dobré a za pár kaček. Dobrou chuť.
halušky kupuju v prášku jsou levné stojí cca. do 20,- Kč pro 2 osoby. Jiné nedělám. Uvařeno mám do cca 20 min i se sýrovou omáčkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lumka
(upraveno)
3. 2. 2009, 13:39
taky je dělám a dávám uvař.kys.zelí,trošku opeču anglickou a klobásu a vše zamíchám dohromady,je to mňam
aweii
(upraveno)
4. 2. 2009, 11:19
@lumka
taky to občas obměním a dělám různé způsoby aby byla změna.
trojkolka
(upraveno)
7. 6. 2008, 13:32
taky je dělám, už to bude asi 5 let. Máme je rádi se zelím. Dělám takovou patlanici: "jen"dušené zelí-nezahuštěné, ve druhém hrnci na cibulce udusím masíčko, v dalším halušky. Pak to dám vše dohromady.... prťata to můžou
aweii
(upraveno)
8. 6. 2008, 13:14
@trojkolka
děkuji za tip, se zelím jsem ještě nedělala, určitě vyzkouším. Hezký den
Jary9
(upraveno)
21. 5. 2008, 10:49
V Tupperware teď mají v nabídce Špecle, s tím se dělají halušky skoro samy. Která z vás nemá svou poradkyni, obraťte se na mne. Špecle stojí 300 Kč.
aweii
(upraveno)
21. 5. 2008, 17:59
@Jary9
mně stačí obyčejné struhadlo na halušky, s ním to jde taky samo a je to levné. Tohle my příjde drahý co nabízíte.
Pamela98
(upraveno)
20. 5. 2008, 21:10
Evo u nás mají brynzu v Lidlu a halušky máme také moc rádi s uzeným houbami a brynzou
aweii
(upraveno)
21. 5. 2008, 9:55
@Pamela98
Pavlo to u nás v lídlu jsem ji videla jen jednou a od te doby ne. Takže těžko se shání.
Skramuška
(upraveno)
20. 5. 2008, 20:36
Halusky mame taky moc radi, jen bych potrebovala nejaky tip na to, jak je co nejlip protlacit tim sitkem na halusky. Nebo jestli neexistuje neco, kam bych testo hodila a treba tocila klickou a samo se to protlacovalo? Ja mam jen obyc nerezove sitko na halusky, kde to musim tlacit bud vareckou a nebo sterkou a jde to silene pomalu. Diky za pripadne rady a tipy.
aweii
(upraveno)
20. 5. 2008, 20:52
@Skramuška
mám taky obyčejné sítko na halušky a dělám to pomocí lžíce ( spodní stranou) a jde to krásně lehce.
Skramuška
(upraveno)
20. 5. 2008, 21:14
@aweii
Diky za tip, zkusim to, asi kupuju moc tuhe testo.
aweii
(upraveno)
20. 5. 2008, 21:18
@Skramuška
snad Vám to pujde, už jsem vyzkoušela dvě těsta a jsem s nima spokojená. Naposledy to co mám vyfocené a bylo super. Pokud to máte tuhé tak přilejte víc vody. hezký večer Silvuš
beatrice15
(upraveno)
20. 5. 2008, 17:37
och keby vas tak pocul moj ujo ja halusky milujem lebo casto ich robievala babicka ale moj ujo
aweii
(upraveno)
21. 5. 2008, 10:45
@beatrice15
já je taky miluju, vypadá to, že u nás budou každý týden nebo 14 dní. Jak jsme si je zamilovali to je mi líto, že ujo
jeníček
(upraveno)
20. 5. 2008, 17:21
Taky je máme moc rády. Dělám je se zelím a do těstíčka přidávám ještě jedno vajíčko, jsou potom pěkně žluťoučké...
aweii
(upraveno)
20. 5. 2008, 20:23
@jeníček
vajíčko? to slyším prvně určitě taky odzkouším, Děkuji za tip. hezký večer
blesk
(upraveno)
20. 5. 2008, 16:29
To u nás halušky papáme neustáále Mi sme nahradili bryndzu syrokrémom a je to mňamka ,ale bryndzové sú najlepšie
aweii
(upraveno)
20. 5. 2008, 18:27
@blesk
halušky jdou dělat na různě zpusoby už mám na ně zase chut jak tu o nich pořád mluvím hezký večer
Kadlatko
(upraveno)
20. 5. 2008, 13:26
díky za tip,určitě zkusím.já taky občas nemůžu sehnat brynzu,tak jsem jednou koupila Brinziarku,je to mezi sýry,pomazánka z Brynzy a chutnalo mi to víc než s originálem
aweii
(upraveno)
20. 5. 2008, 18:06
@Kadlatko
Nemáte za co, ráda se podělím o dobré věci .Brinziarku? to jsem neviděla určitě se po tom poohlédnu a vyzkouším, děkuji za tip . Hezký večer
Kamek
(upraveno)
20. 5. 2008, 13:24
Halušky milujeme,dělám je se zelím
aweii
(upraveno)
20. 5. 2008, 16:03
@Kamek
se zelím, jsem nedělala to moc nemusíme, ale taky někdy zkusím aby byla změna. Děkuji za tip Kamčo a hezký den
daevid
(upraveno)
20. 5. 2008, 12:54
halušky taky máme moc rádi, dnes si uděláme k večeři. Dík za tip
aweii
(upraveno)
20. 5. 2008, 14:52
@daevid
u nás to taky milujeme, to se máte hned bych si taky dala. Ať chutná. Hezké odpoledne