Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Babiččin tažený štrůdl

0.0
Babiččin tažený štrůdl

Potřebné ingredience

Suroviny: 300g hladké mouky, 1/8 l vlažné vody, 1 vejce, špetka soli, 5 kapek octa, 20g rozpuštěného másla
nebo sádla nebo oleje.
Náplň: 10 jablek, 150g strouhanky, 50g rozinek,cukr,skořice a máslo na pokapání náplně.

Postup přípravy

Vypracujeme vláčné těsto, dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme 1/2 hodiny odpočinout na teplém místě.
Poté dáme na vál utěrku, pomoučíme hl. moukou a přendáme na ní těsto. Těsto rozválíme a konečky prstů vytahujeme.Tenké těsto pokapeme rozehřátým máslem a posypeme strouhankou. Poklademe nastrouhaná jablka a nebo jablka na plátky, jak kdo má rád, posypeme skořicí, cukrem, rozinkami, opět posypeme troškou strouhanky a pokapeme rozpuštěným máslem.
Potom pomocí utěrky začneme zabalovat závin. Dáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme do zlatava.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie