Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 79 návštěvníků)

domácí bublifuk 1,4l za 50kč

0.0
domácí bublifuk 1,4l za 50kč

Potřebné ingredience

destilovaná voda.............10 dílů
Jar....................................3 díly
glycerin............................1 díl
.

Postup přípravy

voda:
Musí být destilovaná, případně hodně měkká. Klasickou vodu z vodovodního kohoutku vůbec při přípravě směsi nepoužívejte, jinak je téměř jisté, že bubliny nebudou dělat to, co si představujete!

Jar:
Nejlepší je použít některý z řady pínie, citrus nebo jahoda. Různé koncentráty (Jar Extra a podobně) zdaleka nevykazují tak dobrý výsledek. Zrovna tak zelené jablko není zrovna vhodné. Jar je možno nahradit i některými druhy tekutých mýdel, případně koupelových pěn. Nicméně Jar je asi to nejlepší, co se u nás dá koupit.

Glycerin:
Prodává se v lékárnách s označením Glycerol 85%.

Příprava směsi:

Míchejte při pokojové teplotě v nádobě s uzavíratelným víkem. Pro lepší splynutí směsi se mohou složky zahřát na teplotu okolo 80ti stupňů. Směs je nutno míchat 24 hodin před použitím !!! Nechte směs v uzavřené nádobě. Pokud ji neuzavřete, odpařováním a prachem se směs znehodnotí. Výroba skutečně profesionální směsi pro naše vystoupení samozřejmě zůstává tajemstvím, které si každý bublinář velmi pečlivě střeží. A jen pro zajímavost: vybíráme Jar podle času a dne výroby, destilovanou vodu podle výrobce a samozřejmě i další složky velmi pečlivě tak, aby směs byla opravdu kvalitní a stálá. Pokud chcete docílit ještě lepších bublin, je možno přidat některý z komerčně vyráběných bublifuků asi ve stejném množství jako Jar.Návod pochází z webové prezentace bubbleshow.cz .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

a.ilona.a 6. 6. 2013, 23:14
toto je super recept už jsem ho vařila několikrát a super věc ani neprimíchávám originál.dělá krasny a velký bubliny.máme takovou velkou plastovous misku a takové oko s drzatkem a to je moc super
Radunna 15. 6. 2008, 21:30
Už mám bublifuk pár dní hotovej a tedy nic moc.glycerin mi nejdřív v lékárně nechtěli prodat,prý aby to děti nepozřely. Bubliny hned praskají,takže se mi rozprsknou do obličeje :-|Když už se ale nějaká podaří,tak vydrží dlouho třeba i v trávě a nepraskne. :-) Jak mám bublifuk upravit,aby mi bubliny nepraskaly a na jeden fuk jich bylo aspoň několik,tak jak to funguje u kupovaných? *-)Přidat jar?Použila jsem nějaký s vůní Fresh.Možná v tom je zádrhel. *-) (L)
Hyzule 15. 6. 2008, 21:54
@Radunna Raduš také ho máme udělaný a je parádní.Sice vyfouknu jen 1-6 bublinek ale malé to stačí.Nevím jak by jste ho upravila.Zkuste koupit bublifuk a promíchat to. *-)
skrdlina 20. 5. 2008, 13:17
(Y) (Y) (Y) (Y), tento recept spadl přímo z nebe ;-) ;-) ;-) ;-) ;-), zajdu nakoupit suroviny a hned uvařím (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), moooooc děkuji Blanka :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Hyzule 20. 5. 2008, 13:18
@skrdlina jsem věděla že se vám bude hodit. (clamp) (clamp) (L) (L)
Pája a Ája 20. 5. 2008, 13:14
jééé, díky, to si schovám, máme velikou spotřebu bublifuků. (L)
helulka 20. 5. 2008, 13:13
Jééé, děkuji za super nápad. Zrovna včera malej na sebe v zápalu "fuku" vylil celý obsah lahvičky a plakal,že už nemá. Měli jsme tu něco jako jar na nádobí ,ale výsledek nebyl zdaleka tak efektní jak originál :'( Tak si asi "navaříme" domácí bublifuk do zásoby a bude po slzičkách :-) :-) :-)
Hyzule 20. 5. 2008, 13:15
@helulka taky to naše malá věčně výlívala.Je ještě malá ale perfektně se s tím zabaví. (Y) (Y) (kocka) (Y)
egon e 20. 5. 2008, 9:56
aj ked uz mam svoje roky stale som take male dieta a na bublifuk nedam dopustit (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Hyzule 20. 5. 2008, 13:04
@egon e Taky tak.U nás se hodně utrácelo za bublifuky a teď je po starostech.Hodně zábavy. (Y) (hello) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie