(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Roštěnka po babičce
Potřebné ingredience
Plátky roštěnky (4ks)
hořčice (plnotučná nebo francouzská)
hl. mouka
sůl, pepř
sádlo
malá cibulka
kousek čerstvý červený papriky
trocha salámu krájenýho - poličan nebo vysočina, nebo lovečák
rajče nebo trocha kečupu
kostka masoxu
Postup přípravy
Masíko naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce a rychle zatáhneme na rozpáleném sádle ..
vyjmeme a na zbytku sádla osmahneme cibulku, přidáme salám nakrájený na drobné čtverečky, na kostičky papriku, kostku masoxu a buď malé spařené rajčátko rozkrájené na kostičky nebo jednoduše trochu kečupu...
vložíme zpátky roštěnky a podlijeme mírně vodou, tak aby byla voda těsně nad a dusíme (papiňák je výhoda ale dá se i v normálním hrnci :-D, pak hlídáme vodu, aby se nevydusila úplně )
pokud možno moc nemícháme aby se maso nerozpadlo ..
až je maso "jako dort" vyndáme, přilijeme vodu, necháme krátce přejít varem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě .. a vrátíme maso a zase necháme přejít krátce varem..
podáváme s rýží, nebo bramborem vařeným ve slupce
vyjmeme a na zbytku sádla osmahneme cibulku, přidáme salám nakrájený na drobné čtverečky, na kostičky papriku, kostku masoxu a buď malé spařené rajčátko rozkrájené na kostičky nebo jednoduše trochu kečupu...
vložíme zpátky roštěnky a podlijeme mírně vodou, tak aby byla voda těsně nad a dusíme (papiňák je výhoda ale dá se i v normálním hrnci :-D, pak hlídáme vodu, aby se nevydusila úplně )
pokud možno moc nemícháme aby se maso nerozpadlo ..
až je maso "jako dort" vyndáme, přilijeme vodu, necháme krátce přejít varem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě .. a vrátíme maso a zase necháme přejít krátce varem..
podáváme s rýží, nebo bramborem vařeným ve slupce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé