VELIKÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT SE SRDÍČKY
Potřebné ingredience
Pro šestiletou slečnu k svátku na přání.
Na dortové těsto:
5 vajec, 250g cukru krupice, 250g polohrubé mouky, 5 polévkových lžic oleje, 1 prášek do pečiva a 4 polévkové lžíce kakaa. Tuk a strouhanka na vysypaní dortové formy.
Těsto na plech:
5 vajec, 250g cukru krupice, 250g polohrubé mouky, 5 polévkových lžic oleje, 1 prášek do pečiva a tuk a strouhanka na vysypaní dortové formy.
Já nevymazávala plech, ale použila jsem pečící papír.
Na krém:
3 polévkové lžíce cukru moučka, 200ml mléka a krémovou náplň od Dr.Oetker s čokoládovou příchutí.
Na takto veliký dort jsem použila 3 náplně od Dr.Oetker s čokoládovou příchutí
Na ozdobení dortu jsem použila:
1 čokoládovou polevu, kterou jsem nastrouhala a doma vytvořený marcipán.
Marcipán je dělaný z:
50g sušeného mléka,
50g cukru moučka
1 polévková lžíce oleje,
potravinářské barvivo,
Mandlová tresť podle potřeby,
voda.
Vodu přidávám po kapkách a "hňácám hmotu" do té doby než začne být tvárná.
Postup přípravy
Vejce šlehačem vyšleháme s cukrem do pěny, potom pozvolna přidáváme olej, mouku, prášek do pečiva a kakao.Dortovou formu jsem vymastila a vysypala strouhankou.
Těsto jsem nalila do formy a dala péct do trouby na 40minut 170°C.
Těsto na plech:
Těsto připravíme naprosto stejným způsobem jako to předešlé, ale pečeme jej na plechu.
A je světlé. Pekla jsem na pečícím papíru.
Mezi dobou, kdy se mi peklo těsto jsem si připravila marcipán a nastrouhala čokoládovou polevu, ale může být i hořká čokoláda a nebo ledové kaštany. Jak má kdo rád.
Marcipán jsem vyválela na plát asi tak 0,5cm a srdíčkovými vykrajovátky různé velikosti dle libosti.
Dále jsem si připravila jednu dávku krému:
A to tak, že jsem šlehačem vyšlehala 200ml mléka se 3-mi polévkovými lžícemi cukru a krémovou náplň od Dr.Oetker s čokoládovou příchutí.
Pak jsem po vychladnutí dortového korpusu korpus rozkrojila na 2 části a vnitřní části dortu natřela čokoládovým krémem.
Korpus, který se mi upekl na plechu jsem nakrájela na asi 5cm široké pruhy. Ty jsem také potřela krémem a stáčela jako roládu do kulata až se mi vytvořila jakási kulatá spirála, kterou jsem přenesla na spodní část dortu potřenou čokoládovým krémem.
Na vrch spirály jsem nanesla také krém a rozetřela ho a přiklopila vrchní (druhou) částí dortového korpusu.
Takže to vypadalo asi takto:
Tmavý dortový korpus, čoko krém, spirála vytvořená z těsta z plechu, čoko krém a opět tmavý dortový korpus.
Takto vytvořený dort jsem ze všech stran důkladně potřela čoko krémem, tak aby strany byly dokulata a schovaly se veškeré nedostatky.
Potom jsem strany dortu i vrch dortu zasypala nastrouhanou čokoládovou polevou, ale strany míň a to proto, aby se mi krém dobře přichytla připravená srdíčka.
Vršek dortu jsem ještě dozdobila krémem, ten jsem si dala do pytlíku se zdobičkou.
Jako poslední ozdoba byl marcipán (marcipánové srdíčka).
Ty jsem poskládala kam se dalo a výsledek vidíte.
Přeji ať se daří jako mě a chutná všem. Dobrou chuť vám přejeŠárka.
Ještě jeden pohled.
A ještě jedno foto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé