(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
slovenské pirohy
Potřebné ingredience
4hrnky polohrubé mouky,1x vajíčko,voda dle potřeby a sůl,,,,,Náplń:jeden měkký tvaroh,,ne vaničkový,,sůl a 1x vajíčko,,,5x cibule a olej dle potřeby
Postup přípravy
Z polohrubé mouky,vajíčka,,sůl a voda,,utvoříme tuhé těsto necháme půl hodinky odležet,,poté navále rozválíme těsto skoro na tenký papír a tvoříme nožem čtverečky,,,,vypacujeme napln jeden celý tvaroh smícháme s vajíčkem a špetkou soli,,,Na rozválené těsto kde máme připravené čtverečky vkládáme na málou lžičku připravenou náplň,,,a zalepíme jako šáteček.takhle to utvoříme z celého těsta.....Postavíme velký hrnec s vodou přídáme sůl a trochu oleje do vody a dáme k varu,,až se voda začne vařit vkládáme pirožky do horké vody.Pirožky jsou hotové když vyplavou na povrch,,sítem je nabereme a necháme okapat...Na pánvy rozpálíme větší množství oleje a přidáme na dtobno nakrájenou cibulku asi tak pět,,,smažíme do zlatova,,,po usmažení ji i s olejem vylejeme na pirožky a promícháme,,,,je to delikatesa....přeji doboru chu´t
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
beatrice15
(upraveno)
19. 5. 2008, 13:28
och tie nase su najlepsie naozaj