(recept
si oblíbilo 198 návštěvníků)
Tvarohový letní dort

Potřebné ingredience
750 g tvarohu,2 vejce,120 ml mléka,2 vanilkové pudinky,150 g cukru,1 bal. vanilk. cukru ,trochu rumu,šťáva z 1/2 citrónu,1 balíček dort. želé,ovoce.
Postup přípravy
Tvarohy smícháme se žloutky,mlékem,vanilk. cukry,vanilk. pudinky a citron. šťávou.Kdo má může "crknout"trochu rumu.Bílky s cukrem ušleháme a přidáme do těsta.
Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při 170 C asi hodinu.
Vychladlý zdobíme sezóním ovocem nebo i zmraženým.
Nakonec zalijeme želatinou.Dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.
Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při 170 C asi hodinu.
Vychladlý zdobíme sezóním ovocem nebo i zmraženým.
Nakonec zalijeme želatinou.Dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

klotylda
(upraveno)
8. 3. 2013, 12:58

nahlásit

vveronika79
(upraveno)
16. 2. 2013, 15:24
Tak jsem se taky pustila do dortu, šoupnu ho do dortové formy a do trouby,za chvilku smrad...z tý formy mi vytekl
. Stalo se to někomu?

nahlásit

Ledura
(upraveno)
17. 10. 2010, 0:02



nahlásit

Šikulka
(upraveno)
26. 5. 2010, 19:32
Tak mám upečeno a musím říct, že je opravdu úžasný
Všem moc chutná a je to opravdu zase změna. Díky za skvělou inspiraci









nahlásit

Machja
(upraveno)
26. 5. 2010, 12:49

nahlásit

marcela54
(upraveno)
2. 10. 2009, 17:02
Krásně vypadající,určo dobrýýý




nahlásit

Daida
(upraveno)
4. 8. 2009, 22:32
Díky za receptík, dort byl absolutně úžasný
, jen se po něm zaprášilo
. sice mi netuhla želatina, takže jsem ji nepoužila, ale na jahody jsem dala šlehačku a bylo to vynikající



nahlásit

kalimera
(upraveno)
12. 6. 2009, 15:48
Moc děkuji za vynikající recept a ukládám do našich oblíbených rodinných receptů
, takovou dobrotu jsem už dlouho nejedla
.


nahlásit

et designs
(upraveno)
7. 12. 2008, 11:41
tak vanilkovy som dala jeden,a forma sa nemusi vymastit (odpovedam si sama na otazky
a tortu mozem odporucit je uuuuuuuuzasna


nahlásit

et designs
(upraveno)
6. 12. 2008, 13:35
chcela by som sa spytat kolko vanilkovych cukrov tam ide,lebo v prisadach ich nemate len v postupe
a este ci treba formu vymastit a vysypat mukou


nahlásit

Evasma
(upraveno)
19. 5. 2008, 21:01
Tak se na tento dort chystám - chtěla bych ale vědět jaký tvaroh je pro tento recept lepší použít? Ve vaničce, nebo v "papíru"? nebo je to jedno? A ještě - to těsto asi "nevyskočí", že? tak jak se tam nalije takové bude i po upečení?

nahlásit

Kamila.B.
(upraveno)
23. 5. 2008, 16:06
@Evasma
Evo je úplně jedno jaký,já měla ve vaničce.To těsto během pečení trochu vyskočí ale po vytáhnutí z trouby zase spadne na původní velikost.
nahlásit

Pavla s
(upraveno)
19. 5. 2008, 21:04
@Evasma
taky se zítra na něj chystám , ale já použiji v papíru

nahlásit

MacekL
(upraveno)
17. 5. 2008, 19:52
Vypadá úžasně


nahlásit

Kamila.B.
(upraveno)
17. 5. 2008, 20:49
@MacekL
A věřte že i úžasně chutná!
nahlásit

onasi
(upraveno)
17. 5. 2008, 21:11
@Kamila.B.
tomu se ani nedá nevěřit, tvaroh miluju!

nahlásit