Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

BABIČČINY BELEŠE

0.0
BABIČČINY BELEŠE

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 30 g droždí, 300 ml mléka, sůl, 1 lžíce pískového cukru, olej na smažení, 1 tvaroh, 1 malinová marmeláda, 1 kelímek zak. smetany, moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

1. Spojíme mouku,cukr,droždí se 100 ml mléka a necháme vzejít kvásek.
2. K vzešlému kvásku přidáme zbylé mléko a mouku,osolíme a vypracujeme hladké těsto,které se nesmí lepit na vařečku.
3. Z těsta tvarujeme malé bochánky a opět je necháme 15 minut kynout na pomoučeném vále.Potom je vytahujeme tak,aby vznikly placky.
4. Placky vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách.
5. Smícháme tvaroh a 1/2 zavařeniny.Potřeme tím hotové beleše.Na závěr přidáme ještě lžičku marmelády a zakysané smetany na každý kousek.
6. Nazdobené beleše nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Tip : Beleše chutnají i obyčejně obalené v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.Pokud nejste na sladké,můžete si je připravit i naslano s cibulkou a s kysaným zelím.

Bochánky na pomoučeném vále

Smíchaný tvaroh a 1/2 zavařeniny

Hotové a nazdobené beleše

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdena315 9. 7. 2012, 16:37
super bašta dik za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie