Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

rýžový nákyp

0.0
rýžový nákyp

Potřebné ingredience

500g rýže
švestky kompot velký
120g másla
200g cukru
4 vejce
moučkový cukr,citr.kůra

Postup přípravy

rýži uvaříme dle návodu.Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky.Až rýže vychladne zamícháme s touto směsí.Doporučuji rýži uvařit dlouho před tím,nebot dlouho trvá než vychladne.Z bílků ušleháme sníh,a vmícháme do připravené směsi.Když chceme můžeme přidat citronovou kůru.Zapekací mísu vymažeme máslem a dáme do ní vrstvu rýžové směsi,na to poklademe odpeckované švestky a polijeme trochu kompotovou štávou.Na švestky dáme druhou polovinu rýže.Zapečeme do zlatova,hotové posypeme moučkovým cukrem.Výbornéééé

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie