(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Ausburské řezy
Potřebné ingredience
Tvarohová náplň:
• 500 g tvarohu
• 150 g moučkového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 1 vanilkový puding
• 3 žloutky
• 4 bílky
• 3 pol.lžíce rozpuštěného másla
Těsto
• 400 g hl. mouky
• 150 g moučkového cukru
• 1 žloutek
• 250 g másla
• 3 pol. lžíce kakaa (dáváme více)
• 3 pol. lžíce mléka
• 1 prdopeč
Postup přípravy
Příprava:
1.Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Žloutky dobře vymícháme s polovinou cukru a vanilínovým cukrem, přidáme rozmačkaný tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné máslo. Nakonec vymícháme tuhý sníh z bílků a druhé pol. cukru.
2.Mouku promícháme s prdopečem, přidáme máslo, moučkový cukr, žloutek, mléko a kakao a vypracujeme těsto.
3.Těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Opatrně přeneseme 1. díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položíme 2. rozválený díl těsta a dáme do vyhřáté trouby péct.
Elektrická trouba : 180oC (předehřátá)
Horkovzdušná trouba :150oC (předehřátá)
Plynová trouba : stupeň 2-3 (předehřátá)
Doba pečení : asi 25 – 30 minut
4.Po upečení necháme moučník vychladnout a poté ho polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájím moučník na řezy.
Dobrou chuť
1.Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Žloutky dobře vymícháme s polovinou cukru a vanilínovým cukrem, přidáme rozmačkaný tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné máslo. Nakonec vymícháme tuhý sníh z bílků a druhé pol. cukru.
2.Mouku promícháme s prdopečem, přidáme máslo, moučkový cukr, žloutek, mléko a kakao a vypracujeme těsto.
3.Těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Opatrně přeneseme 1. díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položíme 2. rozválený díl těsta a dáme do vyhřáté trouby péct.
Elektrická trouba : 180oC (předehřátá)
Horkovzdušná trouba :150oC (předehřátá)
Plynová trouba : stupeň 2-3 (předehřátá)
Doba pečení : asi 25 – 30 minut
4.Po upečení necháme moučník vychladnout a poté ho polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájím moučník na řezy.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé