(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Výborný štrůdl
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky
1 Hera nebo 1 kostka sádla /sádlo je lepší/
2 žloutky
9 lžic studené vody
špetka soli
Náplň: strouhaná ochucená jablka
Postup přípravy
Toto je starý a mockrát ozkoušený recept od babičky.
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které má dlouho odpočívat. Lze připravit večer a ráno zpracovat, štrůdl je potom křehčí a jde výborně vyválet, nelepí se.
Z tohoto množství dělám 2 šišky, povrch potřu rozšlehaným vajíčkem a sypu hrubým cukrem /používám třtinový/ ale může být i krystal. Dáme péct.
Štrůdl je vynikající, křehký. Doporučuji vyzkoušet
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které má dlouho odpočívat. Lze připravit večer a ráno zpracovat, štrůdl je potom křehčí a jde výborně vyválet, nelepí se.
Z tohoto množství dělám 2 šišky, povrch potřu rozšlehaným vajíčkem a sypu hrubým cukrem /používám třtinový/ ale může být i krystal. Dáme péct.
Štrůdl je vynikající, křehký. Doporučuji vyzkoušet
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Petulax
(upraveno)
17. 2. 2011, 16:42
Vyzkoušeli jsme a je vážně dobrý. Měl úspěch "Klasický" štrůdl nemusím, tohle je mnohem lepší alternativa. Díky za recept
karca90
(upraveno)
17. 2. 2011, 17:10
@Petulax
děkuju za pochvalu, jsem ráda, že chutná
Lenka77
(upraveno)
28. 5. 2010, 8:05
Tak včera jsem dělala už ze sádlem (minule jsem ho neměla) a opravdu super L
karca90
(upraveno)
30. 5. 2010, 13:39
@Lenka77
díky za pochvalu
Eva.Top
(upraveno)
27. 5. 2010, 18:45
už se mi sbíhají sliny
Lenka77
(upraveno)
27. 3. 2010, 19:21
děkuji za recept štrůdl je