(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Křehký ovocný koláč
Potřebné ingredience
5 vajec, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 Hera, 20 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 1 litr ovoce (mražené nebo čerstvé, NE ZAVAŘENÉ!)
Postup přípravy
Z vajíček oddělíme žloutky, smícháme je s moukou, cukrem, práškem do pečiva, Herou a vše smícháme dohromady (jako těsto na linecké cukroví). Nelekejte se, těsto je téměř sypké! Poté nasypeme na plech s pečícím papírem a pořádně ho přitlačíme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů, až těsto zezlatoví (cca 10 minut, nesmí být moc upečené).
Poté vyjmeme, poklademe ovocem, nejlepší jsou borůvky, červený rybíz, jahody, ostružiny (prostě výrazně aromatcké ovoce z našich zahrádek).
Z bílků ušleháme tuhý sníh společně se 4 lžícemi cukru, potřeme vzniklým sněhem koláč a dáme zapéct znova na chviličku do trouby (cca 10 minut), aby sníh zezlatověl.
Dobrou chuť.
Za tento recept děkuji mojí milé kamarádce Martince, jejíž recepty jsou opravdovými rodinnými poklady.
Poté vyjmeme, poklademe ovocem, nejlepší jsou borůvky, červený rybíz, jahody, ostružiny (prostě výrazně aromatcké ovoce z našich zahrádek).
Z bílků ušleháme tuhý sníh společně se 4 lžícemi cukru, potřeme vzniklým sněhem koláč a dáme zapéct znova na chviličku do trouby (cca 10 minut), aby sníh zezlatověl.
Dobrou chuť.
Za tento recept děkuji mojí milé kamarádce Martince, jejíž recepty jsou opravdovými rodinnými poklady.
z profilu
na plechu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalimera
(upraveno)
20. 2. 2014, 11:00
Recept je skvělý pro ty, co mají doma spoustu mraženého ovoce . Ovoce dávám na těsto zmražené, takže po upeční je jako čerstvé a zachová si barvu i chuť.