(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Játrová omáčka
Potřebné ingredience
1/2 kg vepřových jater, kousek slaniny, sádlo, cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř celý, hladká mouka, smetana, sůl.
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibuli a slaninu a poté přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Pak vložíme játra / vcelku / a opečeme je ze všech stran, pak zalijeme vodou a přidáme koření, POZOR sůl ne! Až jsou játra hotová, tak je vyndáme a nakrájíme na plátky a necháme stranou. Z omáčky vybereme koření a zahustíme moukou s vodou a nalejeme smetanu a dáme sůl. Já i rozmixuji. Povaříme a podáváme buď s rýží nebo knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
saksik
(upraveno)
22. 2. 2011, 12:39
Dnes jsem uvařila akorát místo jater jsem tam dala kuřecí srdíčka a všichni se olizovali děkuji za inspiraci na oběd
tlipna
(upraveno)
3. 9. 2009, 12:03
Dnes jsem vařila....výborná mnamka.)
mamina33
(upraveno)
16. 11. 2009, 17:08
@tlipna