(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Zapečený plněný lilek - naprosto senzační
![Zapečený plněný lilek - naprosto senzační](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/080511/14/j18496.jpg)
Potřebné ingredience
Rozpis na 4 půlky lilků.
2 lilky, 1 šálek rýže, cibule, česnek, rajský protlak, niva, eidam, sůl, oregáno, tymián, grilovací koření, olej
Postup přípravy
1. Lilky rozkrojíme podélně a vydlabeme dužinu, aby nám zůstaly mističky (asi s centimetrovým okrajem). Vydlabané lilky posolíme a necháme asi hodinku "vypotit".
2. Na oleji usmažíme cibulku nakrájenou najemno. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, oregano a tymián. Zamícháme a přidáme šálek rýže a cca 2 šálky vody. Dusíme do změknutí rýže asi 15 - 20 minut.
3. Uvařenou rýži promícháme s nastrouhanou nivou a touto směsí plníme půlky lilků.
4. Lilky vložíme do pekáče vymazaného olejem a podlijeme šálkem vody. Pečeme při telpotě 200 stupňů. 30 minut zakryté (např. alobalem) a 30 minut odkryté.
5. Na závěr lilky poklademe plátky eidamu a posypeme grilovacím kořením. A dáme ještě asi na 5 minut zapéct.
6. Podáváme samotné se zeleninou, nebo s brambory či pečivem.
Dobrou chuť.
2. Na oleji usmažíme cibulku nakrájenou najemno. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, oregano a tymián. Zamícháme a přidáme šálek rýže a cca 2 šálky vody. Dusíme do změknutí rýže asi 15 - 20 minut.
3. Uvařenou rýži promícháme s nastrouhanou nivou a touto směsí plníme půlky lilků.
4. Lilky vložíme do pekáče vymazaného olejem a podlijeme šálkem vody. Pečeme při telpotě 200 stupňů. 30 minut zakryté (např. alobalem) a 30 minut odkryté.
5. Na závěr lilky poklademe plátky eidamu a posypeme grilovacím kořením. A dáme ještě asi na 5 minut zapéct.
6. Podáváme samotné se zeleninou, nebo s brambory či pečivem.
Dobrou chuť.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080511/14/k18762.jpg)
Skvěle chutná i pokud místo rýže použijeme kus kus.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140519/09/b112430-1400483282.jpg)
gabka32
(upraveno)
18. 4. 2011, 13:05
vyzkoušela jsem s kuskusem a manžel zhodnotil, že jde o nejlepší recept na lilek,který jsme zatím vyzkoušeli
díky za inspiraci, přidávám si ho k oblíbeným
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![:-p](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091213/13/b82083-1260707005.jpg)
kalimera
(upraveno)
19. 4. 2011, 8:22
@gabka32
Gabi, tak to mě moc těší
. Mějte se krásně
.
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)